ЗМІ: Наступ на Курщині – лише перший етап операції
ЗМІ: Наступ на Курщині – лише перший етап операції

ЗМІ: Наступ на Курщині – лише перший етап операції


У перший день операції було несподівано мало поранених серед українських військових. Натомість кількість полонених іноді сягає 150 осіб на день

Наступ ЗСУ у Курській області є лише першим із “кількох етапів” операції. Про це розповів голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко, поділившись деякими раніше невідомими деталями українського вторгнення.

Дрозденко зазначив, що брав безпосередню участь у плануванні операції і входив до вузького довіреного кола посвячених. За його словами, він не може багато розповісти про підготовку до вторгнення, оскільки це лише перший етап операції.

“Ми бачимо тільки частину цієї операції, у майбутньому ми побачимо кілька етапів”, – сказав Дрозденко.

Також він розповів, що ЗСУ іноді беруть на день “по 100-150 військовополонених”, багато з них – призовники, які не хочуть воювати.

Крім того, він розповів, що лікарні в Сумах готувалися прийняти багато поранених після початку вторгнення, проте в результаті операції жертв було несподівано мало.

“У перший день операції було всього 15 поранених. Шістдесят, сімдесят відсотків із них були дуже легкими, спричиненими бомбовими ушкодженнями, осколками”, – додав він.

Раніше повідомлялося, що Росія перекинула до Курщини тисячі військових з України.

Операція в Курській області. Онлайн



Источник материала
loader
loader