В «Укренерго» звернулися з важливим попередженням до всіх громадян
В «Укренерго» звернулися з важливим попередженням до всіх громадян

В «Укренерго» звернулися з важливим попередженням до всіх громадян

До України повертається спека. Вже на вихідних температура підвищуватиметься до +30 та вище. У зв'язку із цим, «Укренерго» попередило, що наступного тижня може на 10-12% зрости споживання електроенергії. Тож можуть бути застосовані відключення світла. Про це «Укренерго» повідомило 16 серпня.

 За прогнозами синоптиків, наступного тижня на Україну чекає п’ять днів спеки з температурою повітря до +28+30 градусів. Зі зростанням температури Диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує можливе зростання споживання електроенергії на 10-12%.

В компанії пояснили, що аби покрити такий рівень споживання електрики, требу було б задіяти додатковий обсяг потужності, який дорівнює роботі декількох великих електростанцій. На жаль, таких обсягів потужності у енергосистемі немає, бо вона досі відновлюється після восьми масованих російських атак, влаштованих навесні-влітку 2024 року.

«У разі значного зростання споживання, Диспетчерський центр »Укренерго« вживатиме всіх необхідних заходів для балансування енергосистеми і компенсації дефіциту. Зокрема, залучатиме аварійну допомогу з європейських країн. За потреби – застосовуватиме заходи обмеження споживання», – попередили в компанії.

Водночас там зазначили, що забезпечити стабільну роботу енергосистеми під час спеки допоможуть:

  • ощадливе споживання протягом доби, почергове користування потужними електроприладами, зменшення використання кондиціонерів;
  • збільшення обсягів імпорту електроенергії з країн ЄС.
В «Укренерго» звернулися з важливим попередженням до всіх громадян - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
loader
loader