Олімпійському чемпіону Хижняку в Полтаві вручили сертифікат на ₴1 мільйон
Олімпійському чемпіону Хижняку в Полтаві вручили сертифікат на ₴1 мільйон

Олімпійському чемпіону Хижняку в Полтаві вручили сертифікат на ₴1 мільйон

У міській раді Полтави привітали з перемогою чемпіона Олімпіади-2024 Олександра Хижняка та його тренера, їм вручили грошові сертифікати - на мільйон та пів мільйона гривень відповідно.

Про це повідомила Полтавська міська рада, передає Укрінформ.

"Секретар міської ради Катерина Ямщикова та перший заступник міського голови Валерій Пархоменко подякували "полтавському танку" за олімпійське золото для громади та вручили сертифікати на отримання грошової винагороди в розмірі одного мільйона гривень Олександру Хижняку і на п’ятсот тисяч гривень - Заслуженому тренеру України олімпійського чемпіона Олександру Хижняку", - йдеться у повідомленні.

Олімпійському чемпіону Хижняку в Полтаві вручили сертифікат на ₴1 мільйон - Фото 1 Олександр Хижняк отримав у Полтаві сертифікат на мільйон гривень / Фото: Полтавська міськрада

Олександр Хижняк - вихованець Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи №4, Полтавської обласної школи вищої спортивної майстерності, Заслужений майстер спорту України, срібний призер 32-х літніх Олімпійських ігор в Токіо, чемпіон світу, чемпіон Європи, чемпіон II Європейських ігор, найкращий боксер світу 2017 року.

У міськраді нагадали, що він є почесним громадянином Полтави, володарем ордена "За заслуги" І, II, III ступенів та ордена Князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Тренер чемпіона - його батько Олександр Хижняк..

Як повідомляв Укрінформ, Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном Ігор-2024 у Парижі у ваговій категорії до 80 кг, здолавши у фіналі казахстанця Нурбека Оралбая роздільним рішенням суддів.

Теги по теме
Деньги Бокс Полтава
Источник материала
loader
loader