Експерти назвали два найкращі типи планування для маленької кухні
Експерти назвали два найкращі типи планування для маленької кухні

Експерти назвали два найкращі типи планування для маленької кухні

Експерти запевняють, що насправді облаштувати маленьку кухню не так уже й важко. Усе зводиться до вибору правильного типу планування та розташування меблів з технікою.

Два найкращі типи планування для маленьких кухонь

Хоча для маленької кухні не існує універсального планування, є кілька типів, яким дизайнери інтер'єру віддають перевагу. Наприклад, для довгої та вузької кухні є один перевірений макет, який завжди працює естетично та практично.

Планування "кухні на камбузі" – найкращий вибір. Розміщуючи стільниці та прилади вздовж двох паралельних стін, ви зможете оптимізувати кожен сантиметр,
– запевняють експерти.

Нерухомість Кухня на камбузі Маленька кухня"Кухня на камбузі" з синіми та блакитними шафами / Фото Naked Kitchens

Якщо маленька кухня має квадратну форму або ви хочете облаштувати її в компактній зоні відкритого планування, то варто зупинитися на U-подібній формі.

"Завжди чудовий варіант – ставити невеликі шафи вздовж однієї стіни, якщо це необхідно, щоб забезпечити достатньо місця для пересування всередині простору", – радять фахівці.

Маленька кухня з U-плануванням / Фото Marie Flanigan Interiors

Незалежно від того, чи обираєте ви планування "на камбузі" чи U-подібну конструкцію, важливо подбати про робочий трикутник. Мовиться про розташування холодильника, плити та раковини у формі трикутника. Таке планування допоможе полегшити процес приготування їжі та прибирання.

Источник материала
loader
loader