Іранець віддав перемогу Україні, американець – ні. Як судді оцінили бій Хижняка у фіналі
Іранець віддав перемогу Україні, американець – ні. Як судді оцінили бій Хижняка у фіналі

Іранець віддав перемогу Україні, американець – ні. Як судді оцінили бій Хижняка у фіналі

Полтавчанин Олександр Хижняк сьогодні, 8 серпня, здобув для України третє золото Олімпійських ігор у Парижі. У фіналі турніру з боксу у ваговій категорії до 80 кг роздільним рішенням суддів українець переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая.

Олександр здолав опонента з мінімальною перевагою: троє суддів віддали золото Олександру, а двоє – його супернику.

Цікаво, що перемогу Хижняку віддали судді з Аргентини, Німеччини та Ірану. А от американець та канадієць вважали, що олімпійським чемпіоном має стати казахстанець.

Разом з тим, всі п'ятеро суддів у вирішальному третьому раунді поставили кращі оцінки саме Хижняку.

джерело: Olympics
джерело: Olympics

29-річний Хижняк народився й проживає в Полтаві. Має прізвисько «Полтавський танк» через свою манеру ведення бою. Тренує боксера його батько Олександр Хижняк-старший.

В 1/4 фіналу український боксер впевнено переміг бразильця Вандерлея Перейру.

У матчі 1/2 фіналу полтавчанин у складному поєдинку переміг кубинця Арлена Лопеза Кардону. У першому раунді українець володів перевагою, але судді чомусь віддали в ньому перемогу саме кубинцю. Але Хижняк продовжив проводити поєдинок на дуже високому рівні і здобув підсумкову перемогу.

Варто зазначити, що наставники Олександра протягом того бою намагалися докричатися до нашого боксера, щоб він заспокоївся і працював у рингу з холодною головою. 

Як повідомлялося, Ярослава Магучіх 4 серпня, стала олімпійською чемпіонкою, а бронзу здобула Ірина Геращенко.

Фехтувальниця Ольга Харлана здобула для України першу нагороду Олімпійських Ігор у Парижі. У поєдинку за третє місце українка перемогла представницю Південної Кореї Себін Чої.

Ігри 2024 року є першими, на яких однакова кількість спортсменів серед чоловіків і жінок. Очікується, що Ігри коштуватимуть 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття почалася о 19:30 26 липня 2024 року. Це стало другим випадком в історії, коли відкриття Олімпійських ігор відбулося за межами стадіону (першою була церемонія відкриття Літніх юнацьких Олімпійських ігор 2018 року).

Парад націй проходив у рамках параду човнів по Сені від мосту Аустерліц до Єнського мосту, а офіційний протокол відбувся на площі Трокадеро на тимчасовому «міні-стадіоні». Маршрут параду довжиною 6 кілометрів (3,7 милі) показував культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Постановником церемонії літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року виступив режисер Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Источник материала
loader
loader