Міненерго назвало найбільший пріоритет для української енергосистеми
Міненерго назвало найбільший пріоритет для української енергосистеми

Міненерго назвало найбільший пріоритет для української енергосистеми

Найбільшим пріоритетом для української енергосистеми є захист енергооб'єктів та підготовка до осінньо-зимового періоду
Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

«Зараз, завдяки наполегливій цілодобовій праці енергетиків, вдалося зробити енергосистему більш стабільною, багато потужностей відновити та відремонтувати. І ця робота продовжується, адже основний виклик попереду – це осінньо-зимовий період», – сказала Гринчук.

Саме тому, за словами заступниці, паралельно з цим Україна працює над захистом енергооб'єктів, зокрема щодо протиповітряної оборони та продовження здійснення заходів з фізичного захисту.

Світлана Гринчук зазначила, що для найшвидшого відновлення енергосистеми задіюються і внутрішні державні ресурси, і міжнародна допомога.

Також, за її словами, створена спеціальна робоча група для координації міжнародної допомоги, проведення ремонтів та відновлення і активно почали працювати фінансові програми для підвищення енергонезалежності українців.

До слова, попри те, що в Україні покращилася ситуація в енергосистемі та значно зменшилися відключення світла, генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко все ж радить українцям не розслаблятися.

Источник материала
loader
loader