Вітряні та сонячні електростанції Китаю виробляють більше енергії, ніж вугільні
Вітряні та сонячні електростанції Китаю виробляють більше енергії, ніж вугільні

Вітряні та сонячні електростанції Китаю виробляють більше енергії, ніж вугільні

Сукупна потужність вітрової та сонячної енергії в Китаї до кінця 2024 року становитиме 1 350 ГВт — понад 40% від загальної встановленої потужності в 3 300 ГВт від усіх джерел енергії.

За даними Китайської ради з електроенергетики (China Electricity Council, CEC), до кінця 2024 року вітрова та сонячна енергія становитимуть понад 40% від загальної встановленої потужності з виробництва електроенергії в країні. Про це повідомляє SCMP.

Очікується, що цього року Китай додасть у мережу близько 300 ГВт сонячної та вітрової енергії, що трохи більше, ніж 293 ГВт роком раніше, йдеться у звіті CEC. Це допоможе збільшити сукупну потужність вітрової та сонячної енергії в Китаї до 1 350 ГВт до кінця року, що становитиме понад 40% від загальної встановленої потужності в 3 300 ГВт від усіх джерел енергії.

Розвиток "зеленої" енергетики може також призвести до того, що загальна встановлена потужність джерел енергії з невикопного палива, включно з атомною та гідроенергетикою, сягне 1 900 ГВт до кінця 2024 року, або 57,5 % від загального енергобалансу країни.

КНР прагне до 2060 року забезпечити 80% свого загального енергобалансу за рахунок невикопних джерел палива та стати вуглецево-нейтральним. За даними CEC, на кінець першого півріччя в країні сукупна потужність вітрової та сонячної енергії становила 1 180 ГВт (38,4% від загальної потужності в 3 070 ГВт). Натомість до кінця червня потужність вугільних електростанцій впала до 1 170 ГВт — до 38,1% від загальної потужності. За даними CEC, частка найбруднішого викопного палива в енергетичному балансі впаде нижче 37% до кінця року.

Попри зростання потужностей поновлюваних джерел енергії, CEC попередила, що мережева інфраструктура Китаю, як і раніше, потребує подальшої модернізації, щоб підвищити її можливості в передаванні та зберіганні чистої енергії та впоратися з постачанням вітрової та сонячної енергії, що переривається.

Источник материала
loader
loader