Нові правила оповіщення призовників та військовозобов’язаних
Нові правила оповіщення призовників та військовозобов’язаних

Нові правила оповіщення призовників та військовозобов’язаних

25 червня 2024 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 747 “Про внесення змін щодо окремих питань оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, яка вносить зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 р. № 270 “Про затвердження Правил надання послуг поштового зв’язку”, від 30 грудня 2022 р. № 1487 “Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів” та від 16 травня 2024 р. № 560 “Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період” в частині оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Основні зміни стосуються правил надання послуг поштового зв’язку, порядку організації та ведення військового обліку, а також порядку проведення призову на військову службу під час мобілізації.

Згідно з оновленими правилами поштового зв’язку, тепер повістка чи інший документ, пов’язаний з викликом або повідомленням для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, може бути відправлений рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення. Це означає, що всі документи повинні надсилатися таким чином, щоб була можливість відстежити їх вручення адресату, що забезпечує точний облік і підтвердження отримання важливих повідомлень.

“Внесені зміни до нормативно-правових актів, що регулюють оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів, спрямовані на вдосконалення процесу оповіщення та забезпечення більш надійної доставки важливої документації. Використання рекомендованих поштових відправлень з описом вкладення та повідомленням про вручення підвищує контроль за отриманням повісток та інших документів, що є важливим для підтримання належного рівня організації військового обліку та мобілізаційних заходів. Ці зміни сприяють підвищенню ефективності військового обліку та мобілізаційних заходів, забезпечуючи більш надійний і контрольований процес оповіщення громадян”, – підсумував керівник апарату Львівської ОДА Тарас Грень.

Детальніше ознайомитись з постановою № 747 можна за посиланням.

Источник материала
loader
loader