ЄБРР дасть гроші на Чорнобильську зону
ЄБРР дасть гроші на Чорнобильську зону

ЄБРР дасть гроші на Чорнобильську зону


В уряді розраховують перетворити Чорнобильську зону відчуження на місце розвитку інновацій та науковий хаб.

Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля (РМСЧ) виділить кошти на відновлення Зони відчуження в Україні. Наразі на балансі фонду – 15,2 мільйона євро. Проте країни-вкладники оголосили про додаткові внески. Про це у п’ятницю, 5 липня,  Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Так, Велика Британія пообіцяла виділити 6,3 млн євро, а Норвегія – 5,6 млн євро. Крім того, від Європейської комісії надійде внесок у 2 млн євро, а від Бельгії – близько 200 тисяч євро. 

Міністр захисту довкілля і природних ресурсів Руслан Стрілець зазначив, що угода з ЄБРР допоможе відновити на Чорнобильській АЕС втрачене обладнання, придбати новітню протипожежну техніку й оновити систему запобігання та протидії пожежам. Вын додав, що на ЧАЕС працюють понад 2300 людей.

Раніше Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть Україні 300 млн євро для ремонту пошкоджених від російських атак енергетичних об’єктів.

Відомо, що відновлення довоєнного стану Державного спеціалізованого підприємства (ДСП) Чорнобильська АЕС можливе за умови фінансування в розмірі 1,6 млрд гривень. 



Теги по теме
Финансы
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader