Густий джем із чорниці: що обов'язково потрібно додати в основу для ідеальної консистенції
Густий джем із чорниці: що обов'язково потрібно додати в основу для ідеальної консистенції

Густий джем із чорниці: що обов'язково потрібно додати в основу для ідеальної консистенції

Дуже часто ягідне варення виходить занадто рідким, але це можна дуже легко виправити – достатньо лише додати при приготуванні загусник.

Як правильно приготувати варення

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже густого, ароматного та дуже смачного джему з корисної чорниці.

Рецепт джему

Інгредієнти:

  • ягоди – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • загусник

Спосіб приготування:

1. Ягоди помийте, перебийте блендером до однорідності.

Ягідне пюре

2. Перелийте ягідну суміш у каструлю, додайте загусник, доведіть до кипіння постійно помішуючи.

Приготування ягідного джему

3. Всипте цукор і знову доведіть до кипіння, варіть ще 5-7 хвилин.

Скільки варити джем

4. Розлийте гарячий джем у банки і переверніть догори дном.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Полуничне варення з чорним шоколадом
  • Варення з інжиру
  • Густе полуничне варення за 3 хвилини
Источник материала
loader
loader