Дуже часто ягідне варення виходить занадто рідким, але це можна дуже легко виправити – достатньо лише додати при приготуванні загусник.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже густого, ароматного та дуже смачного джему з корисної чорниці.
Інгредієнти:
- ягоди – 1 кг
- цукор – 1 кг
- загусник
Спосіб приготування:
1. Ягоди помийте, перебийте блендером до однорідності.
2. Перелийте ягідну суміш у каструлю, додайте загусник, доведіть до кипіння постійно помішуючи.
3. Всипте цукор і знову доведіть до кипіння, варіть ще 5-7 хвилин.
4. Розлийте гарячий джем у банки і переверніть догори дном.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Полуничне варення з чорним шоколадом
- Варення з інжиру
- Густе полуничне варення за 3 хвилини