Сьогодні мають оприлюднити план НАТО з розширення військової підтримки України: що це
Сьогодні мають оприлюднити план НАТО з розширення військової підтримки України: що це

Сьогодні мають оприлюднити план НАТО з розширення військової підтримки України: що це

Джерело

Новий план НАТО з розширення військової підтримки України буде передбачати залучення блоку до питань допомоги. На думку міністра оборони Рустема Умєрова, завдяки цьому Україна зможе своєчасно отримувати все необхідне.

За його словами, багато країн, які входять до формату «Рамштайн», є країнами НАТО, і сама організація хоче долучитися, щоб супроводжувати управлінські питання щодо постачання міжнародної технічної допомоги, щодо фінансування і для проведення функціонального супроводження допомоги, яка надається.

У випадку, якщо є затримки із наданням допомоги Україні, НАТО буде вже використовувати свої спроможності, додав Умєров.

На даний момент контроль за наданням допомоги Україні лежить на США. Альянс же хоче перебрати на себе ці функції і планує створити нову посаду спеціального посланця в Україні.

За інформацією DPA, члени НАТО ще вчора, 13 червня, ухвалили план розширення підтримки України, який передбачає більшу роль Альянсу в постачанні зброї та навчанні українських військових.

Ймовірно, НАТО створить аналог американської Групи сприяння безпеці в Україні (SAG-U), яка функціонує при європейській штаб-квартирі Збройних сил США у німецькому Вісбадені й налічує близько 300 військових.

План мають оприлюднити сьогодні після офіційного затвердження міністрами.

Схвалення плану тривалий час блокувала Угорщина. Угорський прем’єр Віктор Орбан заявляв, що ініціатива Альянсу може призвести до прямої конфронтації з Росією.

В рамках обговорення і узгодження цього плану генсек НАТО Єнс Столтенберґ запропонував, щоб країни НАТО щороку виділяли 40 млрд євро на допомогу Україні. Йдеться лише про військову допомогу.

Название источника
«АрміяInform»
Ссылка на материал
https://armyinform.com.ua/2024/06/14/rustem-umyerov-poyasnyv-shho-peredbachaye-novyj-plan-nato-z-rozshyrennya-vijskovoyi-pidtrymky-ukrayinu/
Теги по теме
война НАТО Новости политики
Источник материала
loader
loader