Як легко розрахувати свій конкурсний бал під час вступу
Як легко розрахувати свій конкурсний бал під час вступу

Як легко розрахувати свій конкурсний бал під час вступу

При цьому вступників цікавить, як можна розрахувати свій конкурсний бал. Для цього у Міносвіти підготували зручний онлайн-калькулятор ЄДЕБО.

Як використовувати онлайн-калькулятор для розрахунку бала

Вступники можуть скористатися таким калькулятором на офіційному сайті вступної кампанії.

Але МОН радить спочатку для цього вивчити інструкцію.

  1. Заповніть поля з балами вступних випробувань (НМТ/ЗНО) та відповідними коефіцієнтами для обраної спеціальності. Переглянути коефіцієнти можна в додатку 7 до Порядку прийому.
  1. Якщо вступ передбачає творчий конкурс, то додатково заповнюєте поле "Вступне випробування 5" з відповідним коефіцієнтом із додатку 7.
  2. Якщо вступаєте за напрямами аграрних наук, економіки та управління на основі НРК5 і складали або реєструвалися на БЄФВВ, заповнюйте поле "Вступне випробування 6" із ваговим коефіцієнтом 1.
  3. Зазначте суму додаткових балів (якщо маєте такі):
  • від 0–10 – за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів ЗВО для вступу до нього на спеціальності, яким надається особлива підтримка (додаток 6);
  • 10 – заповнюють призери та переможці чемпіонатів Європи та світу з олімпійських видів спорту (зокрема серед школярів), Всесвітньої гімназіади, чемпіонатів України (з олімпійських видів спорту) під час вступу на спеціальності Середня освіта (Фізична культура) та Фізична культура і спорт.
  1. У наступних полях змініть значення коефіцієнтів (якщо потрібно):
  • регіональний коефіцієнт – якщо обраний ЗВО розташований у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській (1,07) або Дніпропетровській, Полтавській областях, а також Бучанському районі Київської області (1,04);
  • галузевий коефіцієнт – 1,02, якщо подаєте заяви з пріоритетностями 1 та 2 на спеціальності, яким надається особлива підтримка (додаток 6 до Порядку прийому).
  • 6. Після заповнення всіх полів натискаєте "Розрахувати" – калькулятор видасть підсумковий конкурсний бал.

Раніше ми інформували про те, що МОН оприлюднило роз'яснення щодо економії електроенергії у закладах освіти. Деталі читайте за посиланням.

Источник материала
loader
loader