Правоохоронці затримали вугільного бізнесмена Кропачова
Правоохоронці затримали вугільного бізнесмена Кропачова

Правоохоронці затримали вугільного бізнесмена Кропачова

Кропачов влаштовував махінації за допомогою свого підприємства та деяких осіб в Міненерго та податковій. Затримання Кропачова журналістам 24 Каналу підтвердили у ДБР.

Що наразі відомо про справу

У ДБР повідомили, що Кропачов підозрюється не в одній махінації у вугільній сфері. Попередньо, бізнесмен завдав державі шкоди на понад 2 мільярди гривень.

Бізнесмен влаштовував фінансові оборудки через своє підприємство та службових осіб в Міністерстві енергетики та Державній податковій службі.

Наразі правоохоронці ще проводять оперативні дії, тож більше інформації зможуть надати згодом.

Що відомо про Віталія Кропачова

  • Він є власником групи компаній "Укрдонінвест", яка спеціалізується на видобутку вугілля та газу. Крім цього, він має шахти "Краснолиманська" та активи в машинобудівній, будівельній та транспортній галузях.
  • У 2019 році він на додачу почав скуповувати телеканали. Спершу він придбав "Інфо24" і "Так TV", а у грудні 2021 року придбав компанію "Ера продакшн".
  • Влітку 2022 року він придбав компанію "Корона Санрайс", яка володіла цифровою ліцензією на трансляцію "4 каналу". Крім цього, через рік бізнесмен запустив телеканал Ukraine World News на основі заборонених телеканалів 112 Україна та NewsOne.
  • До слова, в 2018 році НАБУ проводили у Кропачова обшуки в рамках кримінального провадження за фактом можливого розкрадання коштів державного підприємства "Селидіввугілля".
Теги по теме
полиция Коррупция ГБР
Источник материала
loader
loader