Польща змінює закон про допомогу українським біженцям
Польща змінює закон про допомогу українським біженцям

Польща змінює закон про допомогу українським біженцям

Джерело

RMF24

У Польщі буде змінено закон, згідно з яким надається допомога нашим біженцям. Якщо коротко – чесним та чемним буде зручно, а надто хитрим не дуже.

Сейм подовжив до 30 вересня 2025 року дозвіл на перебування тим громадянам, які мають номер PESEL UKR. Медичні, соціальні та сімейні виплати також продовжаться. Підтвердження особи громадянина України, який хоче отримати PESEL, здійснюватимуть лише по дійсному проїзному документу.

Фінансування проживання та харчування біженців буде проводитись лише після підписання угоди з місцевим воєводою. Одноразова грошова допомога по 300 злотих скасовується з 1 липня.

Змінюється механізм отримання виплат на дитину: 800 злотих будуть давати з прив’язкою до обов’язкового навчання у школі. Безкоштовні курси польської тепер мають максимальний термін – 36 місяців. Термін подачі заяв на заняття медицинською практикою подовжено на чотири місяці.

Название источника
RMF24
Ссылка на материал
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-sejm-znowelizowal-ustawe-o-pomocy-obywatelom-ukrainy,nId,7512856#crp_state=1
Теги по теме
Польща
Источник материала
loader
loader