На аеродромі «Бельбек» у Криму почалися пожежі після нічної атаки - Кримський вітер
На аеродромі «Бельбек» у Криму почалися пожежі після нічної атаки - Кримський вітер

На аеродромі «Бельбек» у Криму почалися пожежі після нічної атаки - Кримський вітер

У районі військового аеропорту "Бельбек" під Севастополем у тимчасово окупованому Криму в ніч на 15 травня сталися пожежі внаслідок ракетної атаки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТГ-канал "Кримський вітер".

"Сьогодні вночі в районі аеродрому Бельбек під Севастополем було голосно, повідомляють наші передплатники. Основні вибухи були о 01.55 - 01.56, також, імовірно, працювало РосППО. Після цього протягом 15 хвилин продовжувалися вибухи тихіше, схожі на детонацію боєприпасів. Місцеві жителі бачили заграву. Друга хвиля атаки тривала до 02:35. Вибухи були чутні в Євпаторії та Бахчисарайському районі", - йдеться у дописі.

На аеродромі «Бельбек» у Криму почалися пожежі після нічної атаки - Кримський вітер - Фото 1

На аеродромі «Бельбек» у Криму почалися пожежі після нічної атаки - Кримський вітер - Фото 2

Як зазначається, окупаційна "влада" Севастополя повідомила про "падіння уламків збитої ракети у приватному секторі на вулиці Федорівській". Постраждалих немає.

Водночас моніторингова група "Кримського вітру" на супутникових знімках відзначає три осередки пожеж на аеродромі "Бельбек" - у районі злітної смуги та місць стоянок літаків. А також опублікувала відео, на якому видно заграву над летовищем.

На інших супутникових знімках - за годину після ракетної атаки по аеродрому "Бельбек" - видно, що вогнищ пожежі в районі стоянок літаків побільшало, а самі пожежі стали сильніші, повідомляє моніторингова група "Кримського вітру" з посиланням на данісупутникової зйомки станом на 3.41.

У свою чергу, Міноборони РФ заявило, нібито упродовж минулої ночі над територією Кримського півострова силами російської ППО було знищено десять оперативно-тактичних ракет, дві ПРР «Харм», два УАБ «Хаммер», два реактивні снаряди РСЗВ «Вільха».

Як повідомляв Укрінформ, окупанти встановили бонові загородження через Севастопольську бухту для захисту від українських дронів.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Крым пожар
Источник материала
loader
loader