Прикордонники затримали таксиста, який підвозив ухилянтів до кордону для подальшої втечі
Прикордонники затримали таксиста, який підвозив ухилянтів до кордону для подальшої втечі

Прикордонники затримали таксиста, який підвозив ухилянтів до кордону для подальшої втечі

На Закарпатті прикордонники затримали таксиста, який намагався переправити до Словаччини чоловіка. Про це повідомляє ДПСУ.

«Місцевий таксист підшуковував вихідців зі східних та південних регіонів України і за грошову винагороду організовував їх незаконний перетин держрубежу у межах Ужгородського району», – йдеться у повідомленні.

За даними ДПСУ, на початку березня цього року переправник сконтактувався в місті Ужгород з жителем Одеської області та запропонував за $2,5 тис. довезти його у прикордоння і вказати подальший маршрут руху. Він взяв з «клієнта» аванс у розмірі $1,5 тис. та домовився з ним щодо дати і часу зустрічі.

«У визначений день чоловіки разом доїхали на таксі до місця, звідки одесит мав рухатися далі пішки. Переправника та його «клієнта» зупинили за 800 метрів від кордону у районі населеного пункту Паладь Комарівці під час передачі другої частини коштів у розмірі 38600 гривень», – зауважують прикордонники.

Прикордонники затримали таксиста, який підвозив ухилянтів до кордону для подальшої втечі фото 1
фото: ДПСУ
Прикордонники затримали таксиста, який підвозив ухилянтів до кордону для подальшої втечі фото 2
фото: ДПСУ

Організатора незаконної схеми затримали, йому винесено підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 151400 гривень.

Раніше на Буковині поблизу українсько-румунського кордону правоохоронці затримали вантажний мікроавтобус, який перевозив 34 ухилянти. За таку подорож кожен з військовозобов’язаних чоловіків заплатив по 10 тис. євро.

До слова, працівники Національної поліції розслідують близько 9400 кримінальних справ щодо ухилення від мобілізації, а 2600 обвинувальних актів вже направлено до суду. 

Источник материала
loader
loader