Найнеобхідніше для велосипедиста: що потрібно мати з собою під час поїздки?
Найнеобхідніше для велосипедиста: що потрібно мати з собою під час поїздки?

Найнеобхідніше для велосипедиста: що потрібно мати з собою під час поїздки?

Коли ви виходите з дому, зазвичай, при собі ви маєте певний набір речей: це документи, мобільний телефон, ключі від дому, гаманець, зонтик та багато іншого. Велосипедист також зберігає ці речі при собі, однак крім цього, у нього ще повинні бути певні речі, які забезпечать йому довгу та комфортну поїздку.

Що найнеобхідніше потрібно взяти із собою у подорож?

Обов’язковим для велосипедиста є ремонтний набір. Адже вимушена зупинка може статися будь-де та за будь-яких обставин. Найчастіше її причиною є пробите колесо, зіскакування ланцюга, зігнуті шпиці при падінні велосипеда тощо. Ремонтний набір дозволить вам швидко справитися з невеликими пошкодженнями та доїхати до сервісного центру для подальшого огляду та ремонту.

До набору повинні входити насос для підкачки коліс, гумові латки та клей, за допомогою яких ви зможете заклеїти колесо у випадку порізу чи тріщини. Бортувальні лопатки допоможуть вам швидше витягнути камеру із шини. Також варто при собі мати запасну камеру, у випадку, якщо попередня ремонту не підлягатиме.

До ремонтного набору не забудьте додати набір шестигранних ключів, адже будь-яке прикручування чи відкручування деталей без них неможливе. Також не забувайте про мастило для ланцюга, яке покращує його ковзання та перемикання передач.

З досвідом ви навчитесь самостійно підбирати речі, які вам стануть у пригоді під час поїздки. Проте, завжди майте на увазі, що краще перестрахуватися, взяти більше речей і не використати їх, ніж перервати вашу подорож через відсутність якогось інструменту.

У чому перевозити таку велику кількість речей?

Як ви вже зрозуміли, для комфортної велоподорожі доводиться брати із собою чимало речей. Куди їх покласти? У кишені, чи, можливо, рюкзак? На жаль, поїздка із рюкзаком на плечах далеко не найкомфортніша. Не забувайте, що окрім базового набору речей ви ще можете мати при собі змінний одяг, їжу, посуд та безліч іншого. Тож як це все розмістити?

Найнеобхідніше для велосипедиста: що потрібно мати з собою під час поїздки? - Фото 1

Для розв'язання цієї проблеми створені велосумки. Вони допомагають не тільки збільшити об'єм вантажу, що перевозиться, але і правильно розподілити його вагу по велосипеду. Велосумки за своїм розташуванням поділяються на кілька видів:

  • Підседільна сумка – це сумка невеликого об’єму, яка розміщується під сідлом. Кріпиться така сумка до рамок велосипедного сідла за допомогою ременів або спеціального пластикового кронштейна, що дозволяє встановити підседільну сумку одним рухом руки;
  • Внутрішньорамна сумка – встановлюється між рамами. Може бути основним місцем вашої поклажі. Перевагою даного виду сумок є те, що вони не впливають на керованість велосипедом;
  • Велосумка на кермо – фіксується до керма за допомогою застібок. Дана сумка буває досить великого об’єму, що дозволяє зберігати в ній електроніку чи лоточок для їжі. Однією з найважливіших переваг велосумок на кермо є спеціальний пристрій для топографічних карт та туристичних брошур, що дозволяє не перериваючи поїздку весь час залишатися на своєму шляху і стежити за маршрутом;
  • Велобаул (сумка на багажник) – його призначенням є перевезення великої кількості, або великих за об’ємом речей. Велобаули бувають як монолітні (цілковитий виріб), так і модульні (відстібається верх і кожна боковинка окремо). У велобаулах можна сміло перевозити одяг, взуття, засоби гігієни, туристичне приладдя.

Великий асортимент велосумок можна знайти тут: https://sportano.ua/aksesuari-dlja-velosipediv/velosipedni-sumki-ta-rjukzaki/velosipedni-sumki-ta-sumki-bagazhniki. Нехай кожна ваша поїздка на велосипеді буде комфортною, а речі, які ви братимете із собою, не приноситимуть вам зайвого клопоту.

Теги по теме
Новости партнеров
Источник материала
loader
loader