Три ключових моменти: Клімкін назвав завдання для України на шляху до ЄС
Три ключових моменти: Клімкін назвав завдання для України на шляху до ЄС

Три ключових моменти: Клімкін назвав завдання для України на шляху до ЄС

На шляху до ЄС Україна повинна сформулювати для себе розуміння у всіх ключових сферах, а саме куди прагне врешті-решт прийти.

Про це в екслюзивному Фактам ICTV розповів міністр закордонних справ у 2014-2019 роках Павло Клімкін.

– Вступ України до ЄС – це не механічна адаптація законодавства ЄС. Звичайно, можна взяти цих 29 000+ актів, зробити величезні простирадла і почати писати під них наші закони. Проте під час вступу до ЄС перевірятиметься не законодавство, а те, як воно працює на ділі, – наголосив він.

Крім того, другим моментом на шляху України в ЄС є переговори, але не щодо умов вступу, а умови про перехідні періоди для нашої країни.

Зараз дивляться

– Тобто ми будемо говорити про те, коли зможемо зробити все необхідне для вступу до ЄС і яка нам потрібна допомога, – додав він.

По-третє, за словами Клімкіна, в Євросоюзі відбувся ментальний зсув, тож рішення про початок переговорів з Україною – це рішення про зміну геополітичного бачення, про зміну кордонів Європи.

– Адже тепер наш східний кордон – це східний кордон Європи. Тобто Україна – це Європа, а Росія – це не Європа, – наголосив він.

А ще, на думку ексміністра, Євросоюзу потрібно визначитися, як саме вести переговори з країною, яка перебуває у стані війни.

– Україні також треба буде визначитися, яку енергетичну модель в майбутньому хочемо мати – зосередитися на відновлювальних джерелах енергії, або нам потрібні ядерні, або комбіновані. І це треба зрозуміти перед тим, як почати проводити безпосередньо переговори, – додав він.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Крім того, як зауважив Клімкін, країна в Євросоюзі має бути зі своєю унікальною економічною моделлю, зі своїм голосом. І це завдання для України, на його думку, є феноменально складним.

До речі, раніше експерт пояснив,

Теги по теме
Евросоюз Павел Климкин
Источник материала
loader
loader