На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС стався витік води – МАГАТЕ
На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС стався витік води – МАГАТЕ

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС стався витік води – МАГАТЕ


Росіяни утримують реактори стані “гарячої зупинки”, щоб забезпечити тепло і пару для цілей ядерної безпеки на майданчику, а також для опалення Енергодара, де проживає більшість персоналу станції.

На тимчасово окупованії росіянами Запорізькій АЕС стався витік борованої води з теплоносія першого контуру п’ятого енергоблока. Радіоактивності в другому контурі охолодження, куди стався витік, не виявлено. Про це у суботу, 18 листопада йдеться на Міжнародного агентства ядерної енергії (МАГАТЕ).

Як повідомили представники міжнародної організації, у контурі вторинного охолодження одного з парогенераторів реакторного блоку №5, який наразі перебуває в стані “гарячої зупинки”, виявили бор.

“Борована вода використовується в первинному теплоносії для підтримки ядерної безпеки”, – пояснюється у повідомленні.

Зазначається, що після перевірки з’ясувалось, що вміст бору у другому контурі охолодження залишається в межах норми, радіоактивності там не виявлено.

Російські окупаційна адміністрація ЗАЕС повідомила експертам МАГАТЕ, що “оскільки концентрація бору залишається в межах допустимих норм, станція має намір тримати енергоблок №5 в режимі “гарячої зупинки”, що буде переоцінено після того, як почнуть працювати всі котельні, що використовуються для опалення в сусідньому місті Енергодар”. 

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що на енергоблоку ЗАЕС стався витік реагента. Стався витік реагентів із першого контура реактора в другий, але росіяни не переводять його у “холодний” стан.

Перед тим стало відомо, що некомпетентні дії рашистів призвели до часткового блекаута на Запорізькій АЕС. Дані підтвердили інспектори МАГАТЕ, які перебувають на станції.



Теги по теме
оккупация
Источник материала
loader
loader