Вимагав хабар у військового: на Буковині затримали голову ВЛК
Вимагав хабар у військового: на Буковині затримали голову ВЛК

Вимагав хабар у військового: на Буковині затримали голову ВЛК

КИЇВ. 17 листопада. УНН. На Буковині затримали голову військово-лікарської комісії, який вимагав у військового хабар за отримання групи інвалідності, Про це повідомили у Національній поліції України, передає УНН.

Цитата

“Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції викрили у хабарництві заступника генерального директора лікарні - голову військово-лікарської комісії.
Фігуранта затримали під час отримання неправомірної вигоди. Йому обрано запобіжний захід”, – резюмували правоохоронці.

Деталі

У Нацполіції розповіли, що до підозрюваного за консультацією щодо документів для отримання групи інвалідності звернувся військовий ЗСУ, який отримав поранення в зоні бойових дій.

У відповідь чоловік пообіцяв допомогти йому з отриманням позитивного висновку МСЕК за 500 доларів США.

Доповнення

Голові ВЛК повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Йому також обрали запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави.

За хабар посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Нагадаємо

Державне бюро розслідувань розслідує 260 кримінальних проваджень за фактами порушень у військкоматах та ВЛК, у межах яких, зокрема, задокументовано, що посадовці отримали неправомірну вигоду на майже 4 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР затримало військовослужбовця на хабарі від підлеглих за безперешкодне нарахування бойових виплат

Теги по теме
Украина военные взятка
Источник материала
loader
loader