АТ “Закарпатгаз” перейшло під контроль держави
АТ “Закарпатгаз” перейшло під контроль держави

АТ “Закарпатгаз” перейшло під контроль держави

КИЇВ. 13 листопада. УНН. АТ “Закарпатгаз” перейшло під контроль держави. Цю інформацію підтверджує Нафтогаз та Урядовий портал, пише УНН.

Цитата

“АТ „Закарпатгаз“ перейшло під контроль держави. Це 19-те газорозподільне підприємство, інтегроване до Групи Нафтогаз від початку року. Для мешканців Закарпаття тарифи, особові рахунки та реквізити для оплати залишаються незмінними”, — заявили у пресслужбі Нафтогазу.

“Повернення державі контролю над газорозподільними мережами — питання національної безпеки. Держава має забезпечити громадянам безперебійне газопостачання, особливо під час війни, коли виклики посилюються. До того ж процес повернення мереж в управління держави дає старт розв’язанню проблем, що виникли після приватизації облгазів, яка відбулася понад 10 років тому”, — зазначив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Деталі

В Міненерго підкреслили, що повернення газорозподільної інфраструктури під контроль держави є частиною реалізації реформи з деолігархізації України, розпочатої Президентом Володимиром Зеленським.

Старт відповідному процесу розпочався у листопаді 2022 року. Тоді Уряд на пропозицію Міністра енергетики Германа Галущенка ухвалив рішення про переукладення договорів експлуатації газорозподільних мереж державної форми власності, що й запустило процес повернення державного майна під контроль держави.

У міністерстві відзначили, що відтепер держава розподілятиме газ для 278 тисяч приватних помешкань та понад 4 тисяч юридичних споживачів у Закарпатській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вкрав газу на понад 2 млрд гривень: нардепу Дубневичу обрали запобіжний захід

Додатково

Компанія АТ “Закарпатгаз” обслуговує 278 тисяч домогосподарств, а також понад 4 тисячі юридичних осіб.

У пресслужбі “Нафтогазу” запевняють, що для мешканців Закарпаття тарифи, особові рахунки та реквізити для оплати залишаться після переходу незмінними. Крім того, вони готові надати своїм клієнтам роз’яснення, щодо розподілу та споживання газу у контакт-центрі за номерами:

• 066-300-2-888
• 098-300-2-888
• 093-300-2-888

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плюс 500 тис. кубів газу на добу: в Україні запустили ще дві свердловини

Нагадаємо

У жовтні під контроль держави було передано АТ “Волиньгаз” і АТ “Чернігівгаз”.

Теги по теме
газ Нафтогаз
Источник материала
loader
loader