До Ризького порту прибув перший контейнерний поїзд із українською агропродукцією
До Ризького порту прибув перший контейнерний поїзд із українською агропродукцією

До Ризького порту прибув перший контейнерний поїзд із українською агропродукцією

Латвійський порт R?gas Univers?lais Termin?ls (RUT) прийняв і розвантажив перший тестовий потяг із українською агропродукцією

Про це повідомляється на сайті Латвійської залізниці.

З України привезли 1423 т українського ріпаку, які були завантажені в 54 контейнери

Згідно з повідомленням, контейнери з України прибули до Ризького порту через Каунаський інтермодальний залізничний термінал, де їх було завантажено на платформи ТОВ "LDZ CARGO" для продовження шляху до Риги. Наразі український ріпак розвантажується і зберігається на складах RUT.

Міністр транспорту Латвії Каспарс Брішкенс заявив: «Я дуже задоволений успішною співпрацею Латвійської залізниці, Ризького порту та Ризького універсального терміналу, які забезпечили першу доставку українських зернових вантажів залізницею та перевалку в порту. Також у майбутньому Латвія стане критично важливим союзником України, наближаючи та інтегруючи Україну в європейську транспортну мережу».

За інформацією керівника Ризького вільного порту Ансіса Зельтіньша, з початку війни термінали Ризького порту активно працювали з перевезення української зернової продукції, але її доставляли в порт автотранспортом, який "не можна порівняти із залізничним транспортом з точки зору ефективності та обсягу вантажоперевезень".

Зазначено, що прийом зерна в контейнерах – новий досвід для терміналів Ризького порту. 

Едгарс Рудзітіс, керівник департаменту наливних складів компанії RUT, підкреслює, що термінал обладнаний і готовий приймати зернові контейнерні поїзди з України, він також має необхідні технології для обробки контейнерів, а також склади та відповідну інфраструктуру для наливних. зберігання та навантаження вантажів. 

Голова правління VAS "Latvijas dzelzce?š" Рінальдс Плявнієкс, зі свого боку, розповів, що доставлене в контейнерах українське зерно - перший вантаж з України, який буде перевезено через інфраструктуру компанії.

"Ми неодноразово підтверджували, що потужності латвійської залізничної інфраструктури та SIA "LDZ CARGO" дають нам змогу перевозити й обробляти великі обсяги вантажів, зокрема зернових з України. Відповідно до ситуації, що склалася, ми створили нові варіанти вантажоперевезень і плануємо розвивати їх у майбутньому, щоб вантажоперевезення зерна та інших продуктів між Україною і Латвією могли здійснюватися регулярно", - запевнив вантажоперевізник.

Источник материала
loader
loader