У ТЦК Тернополя жорстоко побили мобілізованих: шокуючі кадри
У ТЦК Тернополя жорстоко побили мобілізованих: шокуючі кадри

У ТЦК Тернополя жорстоко побили мобілізованих: шокуючі кадри

Відео з побиттям активно поширюють місцеві телеграм-канали. Нараз невідомо, що стало причиною таких жорстоких дій працівників ТЦК, передає 24 Канал.

Жорстоке побиття в Тернопільському ТЦК

На опублікованих у мережі кадрах видно, як двоє чоловіків у військовій формі б'ють людей. Користувачі мережі стверджують, що постраждали призовники у Тернопільському ТЦК.

У ТЦК Тернополя побили мобілізованих: дивіться відео (Увага! Не для людей зі слабкою психікою! 18+)

Як повідомили у Тернопільському ТЦК та СП в коментарі 24 Каналу, наразі встановлюються усі деталі – чи мав місце такий інцидент, що стало причиною та усі обставини того, що показали на відео.

Разом з тим, речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко у коментарі місцевому виданню "20 хвилин" заявила, що за фактом побиття відкрито кримінальне провадження.

За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження за частиною 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України. Мовиться про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень,
– зазначила Шевченко.

Крім того, факт побиття – підслідність Державного бюро розслідувань.

"За всіма фактами працівники поліції поінформували ДБР, які, у свою чергу, внесли відомості про події, що відбувались на Тернопільщині, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статею 426-1 Кримінального кодексу України", – посилається видання "20 хвилин" на відділі комунікації ГУНП в Тернопільській області.

Мер Тернополя звернувся до ТЦК

На скандальне відео відреагував мер Тернополя Сергій Надал. Він звернувся з вимогою до ТЦК.

Є інформація, що ваші "окремі" працівники могли застосовувати силу до наших мобілізованих. Я наполягаю і наголошую для "окремих" працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими,
– мовиться у його дописі.

Крім того, він звернувся до жителів міста й області з проханням: якщо комусь відомі випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів, то треба терміново повідомляти у військову прокуратуру та поліцію.

"Під час війни кожен чоловік має прийти до територіальних центрів комплектування й оновити свої дані. Однак це передбачає коректне, належне ставлення, відповідно до вимог законодавства!" – наголосив Надал.

Другий скандальний випадок за останні дні

Останніми днями мережею активно ширилися відео, як представники Тернопільського ТЦК застосовували силу під час вручення повісток й "пакували" чоловіків у транспортні засоби.

Ці кадри викликали гостру реакцію суспільства. Тому у ТЦК заявили, що проведуть службове розслідування.

"Для з'ясування усіх обставин, які відбулися, керівництвом Тернопільського ТЦК СП призначено службову перевірку, за результатами якої буде вжито відповідних заходів", – мовиться у дописі.

Теги по теме
Скандал Тернополь
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader