Концерн «Антонов» відкрив центр розробки та тестування безпілотників, — Reuters
Концерн «Антонов» відкрив центр розробки та тестування безпілотників, — Reuters

Концерн «Антонов» відкрив центр розробки та тестування безпілотників, — Reuters

Рішення компанії узгоджується зі стратегією України стати глобальним хабом для дронів.

Державне підприємство «Антонов» відкрило центр розробки та тестування безпілотників, щоб збільшити випуск БпЛА та надати підтримку виробникам. Про це повідомив Reuters, посилаючись на презентацію «Укроборонпрому», яку в червні цього року передали чиновникам у Вашингтоні.

«Оборонний сектор дуже скоро стане номером один в Україні. Ми повинні зосередитися на виробництві більшої кількості зброї та боєприпасів на місцевому рівні», — зазначив у коментарі агенству міністр стратегічних галузей України Олександр Камишин.

Як зазначило агентство, таке рішення компанії узгоджується зі стратегією України стати глобальним хабом для дронів.

Відповідно до презентації, в отриманої журналістами, новий центр БПЛА Антонова було відкрито «з метою розширення можливостей виробництва безпілотних систем і надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з погляду досвіду та послуг».

За словами джерела агества, виробництво вантажних літаків у ДП «Антонов» триває. Разом з цим, новий центр безпілотників має краще задовольнити військові потреби України та дати інженерам більше роботи.

Зазначено, що досвід «Антонова» у виробництві вантажних літаків також може бути застосований до безпілотників далекого радіусу дії. Це дасть ЗСУ можливість завдавати ударів вглиб російської території.

Згідно з презентацією, новий центр «Антонова» пропонує такі послуги: експериментальні аеродинамічні дослідження, створення повнофункціональних тренажерів для навчання операторів БпЛА і розроблення стандартів компонентів.

«Антонов» та «Укроборонпром» відмовилися від коментарів з міркувань безпеки.

Нагадаємо, у лютому 2022 року російські окупанти знищили найбільший літак у світі АН-225 «Мрія». Колишньому керівнику ДП «Антонов» оголосили підозру в недбалості через знищення літака Ан-225 «Мрія»

Фото: ДП «Антонов» / фейсбук

Источник материала
loader
loader