«Проти нас воює професійне м’ясо». Що розповідають бійці ЗСУ про ситуацію на Куп’янському напрямку?
«Проти нас воює професійне м’ясо». Що розповідають бійці ЗСУ про ситуацію на Куп’янському напрямку?

«Проти нас воює професійне м’ясо». Що розповідають бійці ЗСУ про ситуацію на Куп’янському напрямку?

Росіяни хочуть повторно окупувати Куп’янськ.

Вони залучають до штурмів величезну кількість піхоти — як «зеків», так і добре підготовлених бійців.

Але в них нічого не виходить.

У новому відеосюжеті, який опублікував проєкт «Український Свідок», — Куп’янський напрямок, Харківщина.

Журналісти проєкту поспілкувалися з піхотою ЗСУ, яка стоїть на «нулі» впритул до противника.

На відео — позиції, які Збройні Сили відбили у росіян торік під час слобожанського контрнаступу.

Росіяни перекинули сюди безліч техніки та живої сили.

Для штурмів вони використовують передусім піхоту.

Наші бійці називають ці штурмові підрозділи «професійним м’ясом».

Чому так?.

- Реклама -.

«Вони заряджені максимально, — каже військовослужбовець із позивним Рак.

— У них якісне екіпірування з якихось азійських країн.

Ці солдати майже ідеально знають тактику, у військовому плані вони дуже освічені».

Але підхід росіян до штурмів не змінився: вони все ще намагаються брати позиції кількістю.

За словами наших бійців, на Куп’янському напрямку воюють як «зеки», так і кадрові військові.

Рак розповів, що одного разу їхні позиції штурмували близько 300 окупантів.

«Заходили з трьох сторін.

Перші дві лінії були без бронежилетів, мали при собі короткі автомати та гранати.

І все».

Бронетехніку на цьому напрямку росіяни використовують рідко.

Зазвичай вони підвозять людей, а вже до наших позицій ті рухаються пішки.

«Наша аеророзвідка їх виявляє, а ми їх знищуємо, — каже військовослужбовець Владислав.

— Таке враження, ніби росіяни хочуть збадьорити свій народ.

Ні для кого не секрет, що вони хочуть знов окупувати Куп’янськ, але ми не дамо їм цього зробити».

Источник материала
loader
loader