Елізабет Гілберт через українців скасувала вихід книги про Сибір
Елізабет Гілберт через українців скасувала вихід книги про Сибір

Елізабет Гілберт через українців скасувала вихід книги про Сибір

Популярна американська письменниця Елізабет Гілберт, яка є автором творів «Їсти, молитись, кохати» та «Місто дівчат», передумала випускати книгу, події якої розгортаються в Росії, через солідарність з українцями. Жінка скасувала вихід книги, яка може завжди додаткових страждань її читачам з України. Про це вона повідомила в Instagram.

«Минулого тижня я анонсувала майбутню публікацію мого найновішого роману, книги під назвою «Сніговий ліс», події якої відбуваються посеред Сибіру в минулому столітті, та яка розповідає історію групи людей, які вирішили втекти від суспільства та протистояти радянській владі та спробувати захистити природу від індустріалізації», – розповіла Гілберт. 

Письменниця заявила, що українські читачі зверталися до неї, не стримуючи злості, жалю, розчарування через той факт, що вона обрала час для виходу книги, події якої розгортаються в Росії, саме зараз, під час війни.

«Я хочу сказати, що я почула ці меседжі, я прочитала повідомлення та поважаю їх. Я відредагувала свої плани та прибрала цю книгу з графіку публікацій. Зараз не на часі публікувати цю книгу. Я не хочу додавати будь-якого болю людям, які вже зазнають та продовжують зазнавати тяжких та надзвичайних страждань. Це вибір, який я зробила», – заявила Гілберт.

Жінка додала, що має інші літературні проєкти, тож працюватиме над ними.

Додамо, що українська письменниця Ірена Карпа в інтерв'ю «ВBC News Україна» заявила, що світ має відгородитися від російської культури щонайменше до перемоги України над російськими варварами.

Источник материала
loader
loader