Україна та Німеччина запускають новий проєкт «зеленого» відновлення
Україна та Німеччина запускають новий проєкт «зеленого» відновлення

Україна та Німеччина запускають новий проєкт «зеленого» відновлення

Україна та Німеччина розпочинають проект «Відновлювані джерела енергії для стійкої України – R2U» для українських громад, повідомляє Міністерство енергетики України

Це перший етап реалізації домовленостей, підписаних у Києві очільником українського відомства Германом Галущенком та віце-канцлером ФРН Робертом Габеком для поглиблення німецько-українського енергетичного партнерства з акцентом на «зелене» відновлення та відбудову енергетики України.

У межах проекту мають відібрати до 20 громад, у яких проведуть енергоаудит будівель критичної інфраструктури для подальшого оснащення відновлюваними джерелами енергії. Проект розрахований на 18 місяців, його вартість – близько 2 млн євро.

За підтримки Європейської Комісії, зокрема, єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон, Міністерство енергетики України реалізує проект з оснащення будівель критичної інфраструктури сонячними панелями. Передбачається, що на першому етапі в Україну надійде 5 700 сонячних панелей по 350 Вт кожна, загальною потужністю близько 2 МВт. Сонячні панелі італійської компанії Enel будуть встановлені для потреб ключових громадських будівель та критичної інфраструктури, зокрема в українських лікарнях.

Теги по теме
энергетика
Источник материала
loader
loader