У справі вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 травня відбудуться дебати
У справі вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 травня відбудуться дебати

У справі вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 травня відбудуться дебати

Представників ЗМІ закликали прийти на засідання о 12 годині.

У четвер, 11 травня, відбудуться дебати в справі щодо вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомила спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк?» у фейсбуці.

«Уже завтра відбудуться дебати в справі щодо обвинувачення Мангера і Левіна у вбивстві Каті Гандзюк. Це один із останніх етапів судового процесу. Після дебатів — тільки оголошення рішення суду», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили у спільноті, за час судового розгляду справи загалом відбулося десятки засідань. Справа налічує близько 200 томів. Вислухано 24 свідка, 7 експертів, а також 1 спеціаліста.

Наразі невідомо, чи буде забезпечена трансляція засідання, тому представників ЗМІ закликали прийти в суд о 12 годині.

П’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. В організації вбивства Гандзюк підозрюються ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та помічник-консультант депутата цієї облради Олексій Левін.  

Справу про напад на Катерину Гандзюк передали на розгляд у Дніпровський райсуд Києва ще в серпні 2020 року, але її розглядають досі. Члени ініціативної групи «Хто замовив Катю Гандзюк?» вважають, що затягують справу адвокати обвинувачених.

У червні минулого року судді завершили дослідження письмових доказів і перейшли до допиту свідків. Обидва обвинувачені перебувають під вартою.

22 березня під час чергового судового засідання у справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк допитали колишнього голову Херсонської обласної держадміністрації Андрія Гордєєва. 

Зокрема, на допиті він підтвердив такі факти:

  • Гандзюк, дійсно, була впливовою фігурою в місті, хоча Мангер і Левін, які вважаються замовниками її вбивства, це заперечують.
  • Між активісткою та Мангером справді була конфронтація, хоча Мангер це спростовує. Гандзюк вийшла з партії «Батьківщина», коли туди вступив Мангер, і разом з журналістом видання «Мост» знімала про нього розслідування.
  • Мангер і Левін мали дружні стосунки.
  • Гордєєв вважає, що Левін міг бути причетним до злочину. До того ж сам Гордєєв, який був членом Блоку Петра Порошенка, стверджував, що мав конфлікт із «бютівцем» Мангером та намагався змістити його з посади.

Фото з фейсбук-сторінки «Хто замовив Катю Гандзюк?»

Источник материала
loader
loader