Без політики Меркель не обійшлось: Резніков сказав, чому Захід досі не надав ЗСУ потрібну зброю
Без політики Меркель не обійшлось: Резніков сказав, чому Захід досі не надав ЗСУ потрібну зброю

Без політики Меркель не обійшлось: Резніков сказав, чому Захід досі не надав ЗСУ потрібну зброю

Міністр оборон України під час розмови з пресою, яка вийшла 16 квітня, зазначив, що Захід чималий період дотримувався стратегії "умиротворення агресора". З його слів зрозуміло, що політикинею, яка цьому сприяла, була колишня канцлерка Німеччини Меркель.

Хотіли миру, а отримали війну

Як наголосив Резніков, відповідаючи на питання стосовно постачань озброєння, Захід досі не хоче надавати Україні все необхідне, бо багато років жив за хибним принципом "не провокувати Росію".

Скажімо, це зрозуміло, якщо аналізувати Бухарестський саміт НАТО у 2008 році.

Тоді існувала цілком реальна можливість того, що Україна і Грузія стануть новими членами Альянсу. Американці були "за", як і більшість європейців. Лише канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти та переконала інших,
– сказав посадовець.

Міністр оборони наголосив, що інша помилка Заходу полягала ще й в тому, що Європа та США, очевидно, сприймали українську армії як таку, яка не зможе протистояти Росії.

Там вважали: якщо буде військове зіткнення, то маленька радянська армія протистоятиме набагато більшій і буде розбита. Ну, ми не радянська країна з радянською армією,
– констатував Резніков.

Також міністр наголосив, що Україна багато працювала над тим, аби переконати партнерів бути сміливішими.

ЗСУ потрібна авіація

  • Не доводиться довго гадати стосовно того, яка ж зброя та техніка потрібна українській армії для ефективних контрнаступальних дій. Власне, – це багатоцільова авіація, зокрема, винищувачі F-16.
  • У Повітряних силах неодноразово говорили про те, що ці літальні апарати здатні забезпечити підтримку ЗСУ з повітря під час різноманітних операцій.
  • Водночас Захід поки не спішить ухвалювати рішення щодо надання нам такої техніки. Хоча останніми тижнями американські та європейські виданнявсе більше пишуть про те, що "Київ готується до прориву".
Теги по теме
война Ангела Меркель
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader