Намагаємося отримати для України гарантії безпеки на саміт НАТО у Вільнюсі, – Дуда
Намагаємося отримати для України гарантії безпеки на саміт НАТО у Вільнюсі, – Дуда

Намагаємося отримати для України гарантії безпеки на саміт НАТО у Вільнюсі, – Дуда

Варшава хоче, аби їх надали перед літнім самітом НАТО у Вільнюсі. Про це під час спільної з Володимиром Зеленським пресконференції розповів президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє 24 Канал.

Польща хоче отримати гарантії безпеки для України

Дуда розповів, що Варшава намагається отримати додаткові гарантії безпеки для України.

Ми сьогодні намагаємося отримати для України на майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, який буде найближчим часом, додаткові гарантії безпеки, які будуть зміцнювати мілітарний потенціал України, почуття безпеки українського суспільства, будуть також дуже сильною підтримкою українських воїнів в боротьбі з російським загарбником,
– зазначив польський лідер.

За його словами, Польща підтримує Україну на шляху до членства в НАТО.

"Надіємося, що такі гарантії нам вдасться для України здобути як вступ до майбутнього повного членства України в НАТО, в чому Польща весь час Україну рішуче підтримує", – підсумував Дуда.

Україна буде безкомпромісною на шляху вступу в НАТО

Зеленський зауважив, що союзникам не потрібно шукати альтернативи вступу України до НАТО, адже на цьому шляху наша держава буде безкомпромісною.

Україна – країна тепла, дружня, але в цій війні – безкомпромісна в тому, що ми не віддамо нашу землю, свободу, наших дітей і не віддамо свою незалежність,
– заявив український лідер.

За його словами, Україна так само є безкомпромісною в дружбі. Наша держава вважає Польщу реальним другом – не лише союзником, а другом навіки.

Глава держави наголосив, що Дуда теж безкомпромісним, коли підтримав Україну на шляху до ЄС. Наша країна отримала кандидатство завдяки багатьом партнерам, але передусім завдяки Польщі.

"Так само я хотів би сказати та передати всім нашим партнерам, які постійно шукають компроміси для України на шляху до НАТО, що і в цьому питанні Україна буде безкомпромісною і я вдячний, що на цьому шляху з нами Польща", – підсумував президент.

Теги по теме
Владимир Зеленский Польща НАТО
Источник материала
loader
loader