Нардеп, який нещодавно уникнув кримінальної відповідальності, насмерть збив пішохода
Нардеп, який нещодавно уникнув кримінальної відповідальності, насмерть збив пішохода

Нардеп, який нещодавно уникнув кримінальної відповідальності, насмерть збив пішохода

На Львівщині 19 березня сталася смертельна ДТП. Увечері на автодорозі сполученням "Тернопіль — Львів — Рава-Руська" у селищі Золочівського району автомобіль, за кермом якого був народний депутат від "Слуги народу" Володимир Гевко, збив пішохода. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

"Інцидент відбувся за межами нерегульованого пішохідного переходу. Від отриманих травм потерпілий помер. Згідно з освідуванням на пристрої "Драгер", водій був тверезим. На даний час вирішується питання щодо порушення кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що спричинило смерть потерпілого)", — йдеться у повідомленні ДБР.

Однак місцеві ЗМІ повідомляють, що депутат збив на смерть чоловіка на зебрі. За словами очевидців, черевики жертви відлетіли на інший кінець проїжджої частини. Також є інформація, що в момент ДТП не було вуличного освітлення.

Цікаво, що лише на початку лютого стало відомо, що Гевко уникнув кримінальної відповідальності. Суд простив нардепу брехню на кілька мільйонів в декларації, тому що він щиросердно покаявся. Як пише "Слово і діло", народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн. Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами. Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн.

Зазначимо, що про ДТП вчора також повідомив у Facebook сам нардеп Гевко.

"Приношу щирі співчуття і вибачення близьким загиблого. Немає таких слів, які можуть зарадити цій біді. Але я зі свого боку зроблю все, що в моїх силах, щоб родина трагічно загиблого отримала усю підтримку й допомогу, яка потрібна для того, щоб пережити це страшне горе", - пообіцяв винуватець смертельної аварії.

Читайте також: Президент Зеленський потрапив у ДТП в Києві: з’явилось відео наслідків аварії
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader