«Репортери без кордонів» подали в суд на регулятора, який не скасував трансляцію російських каналів у Франції
«Репортери без кордонів» подали в суд на регулятора, який не скасував трансляцію російських каналів у Франції

«Репортери без кордонів» подали в суд на регулятора, який не скасував трансляцію російських каналів у Франції

«Репортери без кордонів» подали в суд на регулятора, який не скасував трансляцію російських каналів у Франції - Фото 1
«Репортери без кордонів» подали в суд на регулятора, який не скасував трансляцію російських каналів у Франції - Фото 2
Французького державний регулятор відмовився застосовувати санкції до супутникового оператора, який ретранслює російські пропагандистські канали.
«Репортери без кордонів» подали в суд на регулятора, який не скасував трансляцію російських каналів у Франції - Фото 3
«Репортери без кордонів» подали в суд на регулятора, який не скасував трансляцію російських каналів у Франції - Фото 4

Правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF) подала позов проти французького державного регулятора телерадіомовлення ARCOM, який відмовився застосовувати будь-які санкції до супутникового оператора Eutelsat, що ретранслює російські пропагандистські канали. Про це повідомляється на офіційному сайті «Репортерів без кордонів».

«Репортерів без кордонів» у своєму листі від 8 вересня надіслали запит, що ґрунтується на досьє, підготовленому «Комітетом Дідро», в якому попросили попросила ARCOM адресувати Eutelsat офіційне повідомлення про припинення мовлення трьох російських телеканалів, на яких базується військова пропаганда Кремля. Ці три канали поширюються у складі пакетів російських операторів НТВ+ і Триколор.

У своєму рішенні від 29 вересня французький регулятор ARCOM визнав себе некомпетентним і відмовився приймати рішення щодо трансляції російської пропаганди через супутники французького оператора Eutelsat.

17 листопада адвокат «Репортерів без кордонів» Патріс Спінозі звернувся до Державної ради, яка має у Франції повноваження вищої адміністративної інстанції, з проханням скасувати відмову регулятора вживати заходів щодо Eutelsat.

Водночас організація «Репортери без кордонів» подала клопотання до адміністративного суду з проханням терміново скасувати рішення ARCOM та визнати дії регулятора незаконними. 

«Дуже прикро, що ARCOM відмовляється займатися важливими питаннями боротьби з пропагандою та підтримки журналістики. RSF просить Державну раду визнати це незаконним. Ми живемо в епоху гібридної війни. Чи слід вважати, що Eutelsat приєднався до тих, хто на ній наживається? Той, хто не хоче бачити, гірший за сліпого», – заявив генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Крістоф Делуар.

Нагадаємо, у жовтні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликала визнати телеканали «Россия 24», «RTR Планета» і «Первый» терористичними організаціями. За висновком Ради, ці телеканали проводять систематичне і послідовне виправдання, публічну підтримку і підбурювання в ефірі до вчинення Російською Федерацією терористичних актів. При цьому вони мовлять на супутнику, а тому можуть бути доступними для перегляду на території країн Європи.

Теги по теме
Франция
Источник материала
loader
loader