Найароматніша, найсолодша, найчервоніша, найсексуальніша полуниця радує око і лоскоче рецептори смаку.
І що ж з неї приготувати? Не думайте, шеф Євген Клопотенко подбав про ваш час: він пропонує готову добірку рецептів з полуниці.
Але в кожному є своя “родзинка”.
Карпачо з полуниці і редиски.
Карпачо – це страва з яловичини.
Та спробуйте відійти від канонів.
Візьміть редиску, полуницю, наріжте тонесенькими слайсами, додайте дрібку ароматних східних спецій.
І… куштуйте та насолоджуйтесь.
200 г полуниці.
150 г редиски.
1-2 дрібки молотого коріандру.
1-2 дрібки міксу перців.
1 ст.
оливкової олії.
1 ст.
соку лимона.
сіль до смаку.
Візьміть стиглі ягоди полуниці, приберіть хвостики, промийте під струмом холодної води.
Покладіть їх на паперовий рушник, щоб просушити.
Візьміть 150 г редиски, помийте, зріжте хвостики та поріжте тонкими кружечками.
Коли полуниця просохне, поріжте її на кружечки й обережно перекладіть в невелику миску, додавши в посуд дрібку солі та сік лимона.
Залиште на 10 хвилин.
Кружечки редиски покладіть в інший посуд, полийте оливковою олією та ретельно перемішайте.
Щоб подати страву на стіл, візьміть велику пласку тарілку та викладіть кружечки полуниці в один шар.
Половину тарілки з полуницею посипте меленим міксом перців, а другу – меленим коріандром.
Зверху на полуниці викладіть кружечки редиски.
Круасан з полуницею.
2 шт.
готових круасанів.
40 г сиру маскарпоне.
50-70 г полуниці.
2 дрібки меленого коріандру.
1 гілочка м’яти.
Візьміть полуницю, зніміть з неї хвостики, промийте її під струмом холодної води та підсушіть на паперовому рушнику.
Гілочку м’яти також помийте і відокремте листочки від стебла.
Розріжте два круасани уздовж на дві частини не до кінця, а утворили так звану морську мушлю.
Ягоди наріжте слайсами.
Нижню частину круасана намажте сиром маскарпоне.
Зверху покладіть полуниці, посипте меленим коріандром.
Прикрасьте листочками м’яти.
Кривава Мері.
Ми звикли, що Кривава Мері – один з найпопулярніших класичних коктейлів, знаний у всьому світі.
А додайте до нього полуницю!.
400 мл томатний сік.
½ шт.
перец чилі.
½ ч.
копчена паприка.
100-150 мл горілка.
1 шт.
5-6 шт.
полуниця (заморожена).
Чем заменить соль и как ее сэкономить.
Зніміть з огірка шкірку і натріть його на дрібній тертці.
Дрібно порубайте ножем перець чилі.
У чашу блендера налийте томатний сік.
Додайте підготовлені огірок і перець чилі, всипте копчену паприку.
Додайте до чаші блендера 5-6 ягід замороженої полуниці.
Далі перебийте сік з ягодами, овочами і спеціями до однорідного стану.
Розлийте основу коктейлю по двох склянках і долийте у кожну склянку по 50-75 мл горілки.