Алкогольні експерти створили проєкт #BudmoUA, щоб зібрати кошти для підтримки України
Алкогольні експерти створили проєкт #BudmoUA, щоб зібрати кошти для підтримки України

Алкогольні експерти створили проєкт #BudmoUA, щоб зібрати кошти для підтримки України

Група спеціалістів алкогольної індустрії України створила проєкт BudmoUA, мета якого — допомагати ресторанам в Києві та Харкові годувати бійців, лікарів, молодих мам та інших людей, що потребують підтримки. Щодня 552 шефів, кухарів, барменів та волонтерів в 26 закладах безкоштовно готують близько 20 000 страв.

В рамках ініціативи бари в різних країнах вводять в меню коктейль BudmoUA, а частину доходу переводять на користь проекту. До коктейлю надається інструкція, в якій вказано, що перш ніж випити, потрібно обов’язково сказати “Будьмо!” Заклади – та/або розмістити QR код з посиланням на сайт збору коштів.

Також у низці країн (Німеччині, Іспанії, Італії, Грузії, Румунії, Бельгії, Великобританії, Казахстані та Чехії) пройшли спеціальні благодійні заходи BudmoUA. Підтримали ініціативу і організатори церемонії нагородження Bartenders’ Choice Awards — найпрестижнішої премії для нордичних барів та ресторанів, проходить у Швеції вже 12 років поспіль. Під час цьогорічного заходу гостям показали спеціальне відео й закликали підтримати жертв військової агресії росії.

“Я хочу, щоб всі ви підняли ваші келихи за наших друзів з України. А ще я хочу, щоб ви зробили сторіз з цим хештегом — #BudmoUA. Тому що єдиний спосіб, у який ми можемо розповсюдити інформацію і зібрати кошти для України, — це використати голоси всіх нас. Тож давайте всі разом скажемо Будьмо!” — проголосили зі сцени ведучі вечора.

Наразі вже вдалось зібрати 556 097 грн. Крім того, завдяки проекту українська традиція виголошувати тост Будьмо! шириться світом.

Читайте також:

Картину Марії Примаченко "Квіти виросли біля четвертого блока" продали за $ 500 000.

United24: Створили нову платформу для підтримки України.

Источник материала
loader
loader