"Наразі Україна — бійня в самому серці Європи": Амаль Клуні виступила з промовою у Радбезі ООН
"Наразі Україна — бійня в самому серці Європи": Амаль Клуні виступила з промовою у Радбезі ООН

"Наразі Україна — бійня в самому серці Європи": Амаль Клуні виступила з промовою у Радбезі ООН

Юристка з прав людини та дружина актора Джорджа Клуні Амаль виступила з промовою щодо ситуації в Україні на неофіційному засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, що відбулося 27 квітня 2022 року. Самміт був призначений саме відповідальності за злочини російських окупантів по відношенню до українців.

Правозахисниця закликала членів Ради не забувати про те, що коїться в самому серці Європи й не “звикати” до воєнних подій під боком. Про виступ Амаль написали всі провідних медіа світу, від New York Times до Guardian.

"Як це можливо, що тисячі українських дітей насильно депортовані до росії? Як це можливо, щоб дівчат-підлітків ґвалтували просто на вулиці, на очах їхніх сімей та сусідів? Щоб дома, де є діти, бомбили? А люди в Маріуполі постійно піддавались катуванню та помирали з голоду? На жаль, це відбувається, — промовила юристка та продовжила. — Сьогодні Україна — це бійня в самому серці Європи. Не дивлячись на неодноразові попередження від Сполучених Штатів, путінська агресивна війна така оскаженіла, що продовжують з'являтися все нові злочини. Українці не можуть повірити, що це відбувається".

"Я боюся, що ви будете зайняті і почнете відволікатись. Що війну з кожним днем висвітлюватимуть все менше, а люди звикнуть до неї. І що Україна залишиться сам-на-сам у переслідуванні винних у цих звірствах. Ми не можемо допустити, щоб це сталося", — наголосила вона.

Нагадаємо, Амаль Клуні також входить до складу міжнародної групи з правових питань, що надає консультації українському уряду щодо притягнення росії до відповідальності за злочини, скоєні на території України. Вона також працює з Міжнародним кримінальним судом у Гаазі.

Читайте також:

Президент Польщі та його дружина прихистили українських біженців у своїй резиденції.

Канада також визнала воєнну агресію рф в Україні геноцидом.

Амаль Клуні
Источник материала
loader
loader