Всі працюючі українські бренди — в одному місці
Всі працюючі українські бренди — в одному місці

Всі працюючі українські бренди — в одному місці

Українські волонтери запустили єдину платформу, на якій зібрані всі працюючі бренди. Кожна марка, представлена на сайті palianytsia.co, має змогу відправляти речі по Україні та за кордон. Назву проєкту — “паляниця” — можна не пояснювати.

З початку повномасштабного вторгнення український фешн-бізнес призупинив свою роботу, а зараз адаптується до умов військового часу. Більшість брендів перераховує свої кошти на гуманітарну допомогу та потреби ЗСУ, а деякі перепрофілювали свої ательє у пошив бронежилетів, балаклав та інших потреб військових. 

Всі працюючі українські бренди — в одному місці (фото 1)
Дизайнер бренду Jeu de Lab Степан Назаров став волонтером. Кошти з продажу худі йдуть на покупку тепловізорів, бронежилетів та інших потреб фронту
Всі працюючі українські бренди — в одному місці (фото 2)
Соня Солтес передає на благодійність кошти від продажу підвіски Lutiki у формі насіння. Вони йдуть на допомогу київському ком’юніті: забезпечення їжею та ліками тих, хто їх потребує

На сайті зібрані бренди різного цінового сегменту. Є всесвітньо відомі Ksenia Schnaider, які підкорили фешн-спільноту екологічним денімом; є Bibliotheque Nationale та O(FourFour) — маст-хеви київських it girls. Нові бренди будуть постійно додаватись до списку.

“Мета проєкту — підтримати український бізнес в часи війни (і після)”, — кажуть Маша і Ліза, авторки проєкту. До початку війни Маша працювала в будівельній компанії і зараз готується відбудовувати країну (в буквальному сенсі). А поки що — допомагає українському бізнесу вижити. Ліза — фешн-редакторка українського BURO.

Всі працюючі українські бренди — в одному місці (фото 3)
Бренд трикотажу Siyai випускає тематичні (подекуди мемні) колекції, а кошти передає ЗСУ

“Ми вже показали всьому світу, які талановиті дизайнери живуть в нашій країні — український одяг носять Мей Маск, Белла Хадід та Ріанна. Зараз світу саме час підтримати українский фешн-бізнес, а разом з тим і економіку України. Купуючи продукцію українських брендів, ви допомагаєте людям зберегти робочі місця, а брендам — сплатити податки до державного бюджету, що забезпечить виплату пенсій та допомогу найбільш вразливим верствам суспільства під час війни”, — каже команда проєкту.

Сайт працює як каталог: замовлення можна зробити на сайті або в інстаграмі кожного бренду. Якщо ви власник/власниця українського модного бренду і хочете долучитись, напишіть в інстаграм Маші або Лізі.

Дивіться також:

Мода на захисті країни: 5 українських брендів, які підтримують армію.

Acne Studios, H&M та Nike припинили співпрацю з Росією. Ось повний список модних брендів.

україна
Источник материала
loader
loader