Амаль Клуні допомагатиме українцям, які постраждали від воєнних злочинів рф
Амаль Клуні допомагатиме українцям, які постраждали від воєнних злочинів рф

Амаль Клуні допомагатиме українцям, які постраждали від воєнних злочинів рф

Амаль Клуні увійшла до міжнародної робочої групи Legal Task Force, яка надаватиме юридичну допомогу українцям, що стали жертвами воєнних злочинів з боку росії. Фахівці намагатимуться отримати репарації у національних юрисдикціях. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Також у команді фахівців є Королівський радник Річард Гермер, Королівський радник Тім Отті, Філіппа Вебб, Баронеса Хелена Кеннеді, яка очолює Інститут прав людини Міжнародної асоціації юристів, і Лорд Нойбергер — колишній Голова Верховного суду Сполученого Королівства. Серед інших представніків групи — юридичні експерти з фірми Covington & Burling LLP із США, французької фірми Sygna Partners, а також Withers. Вони представлятимуть інтереси України, в тому числі у Міжнародному суді ООН. Всі працюватимуть безоплатно.

Наукову підтримку групі надаватимуть провідні фахівці у галузі міжнародного гуманітарного права, зокрема з Ноттінгемський університету, Женевського академічного інституту, Центру із питань міжнародного управління та врегулювання спорів при Королівському коледжі у Лондоні, Фонду Клуні “За справедливість” та Інституту прав людини Міжнародної асоціації юристів.

Нагадаємо, Амаль Клуні є спеціалістом з міжнародного права і захисту прав людини. Вона зайняла посаду у суді ООН 2004 року. Працювала в якості юридичного радника по Югославії при суддях в Міжнародному суді ООН і Міжнародному кримінальному суді, а також була старшим юридичним радником прокурора в Спеціальному трибуналі по Лівану. Серед її клієнтів — колишня прем'єр-міністерка України Юлія Тимошенко й засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж.

Читайте також:

У Латвії, Німеччині та Естонії офіційно заборонили використовувати символіку.

Зеленському довіряють 72% громадян США, тобто більше ніж Байдену, Макрону і Шольцу.

Амаль Клуні
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader