Фешн-інсайдери просять зупинити співпрацю з Росією
Фешн-інсайдери просять зупинити співпрацю з Росією

Фешн-інсайдери просять зупинити співпрацю з Росією

Онлайн-видання 1Granary, засноване українкою Ольгою Курищук, опублікувало відкритий лист інсайдерів модної індустрії. В ньому закликають модні бізнеси та їх лідерів підтримати Україну та суворо засудити вторгення Росії.

“Мода має силу. Мода — це індустрія вартістю в трильйон доларів з гігантським культурним, економічним і навіть політичним впливом. У часи кризи цю силу легко відкинути, назвати її зайвою, легковажною, лицемірною чи несуттєвою. Але наші ланцюги поставок об’єднують країни по всьому світу, наші засоби масової інформації охоплюють велику кількість людей всюди, а наша спільна мова творчості є універсальною. Ми — індустрія, сповнена талантом, навичками, мережою та зв’язками. Ці інструменти завжди можуть покращити життя людей навколо нас — як у великих масштабах, так і в інтимних. Де б ви не були сьогодні, не повертайтеся спиною, не закривайте очі.

Ми просимо модну спільноту та зокрема впливові будинки моди не мовчати, користуватися їхніми платформами та пропонувати практичну допомогу”.

Підписати лист можна за посиланням: forms.gle/jUhAkjXdcEnpHRpcA

Подібну ініціативу започаткував український Vogue, однак з більш рішучою та дієвою вимогою: накласти ембарго на торгівлю в Росії.

“У зв’язку з безпрецедентною військовою агресією з боку Російської Федерації та зростаючою гуманітарною кризою в Україні Vogue UA закликає всі міжнародні конгломерати та компанії, що займаються модою та розкішшю, негайно припинити будь-яку співпрацю на ринку агресора. Vogue UA особливо звертається до найбільших гравців і своїх партнерів, серед яких LVMH, Kering, Richemont, Prada Group, Chanel, Hermes, Dolce & Gabbana, Max Mara, Burberry, Valentino, Versace, Hugo Boss, Rolex, Swatch Group, Calzedonia, Puig, Shiseido.

Ці міри мають поширюватися на бренди та інші суб’єкти, які виробляють, а також розповсюджують і продають на російському ринку модні товари, аксесуари, ювелірні вироби та годинники, предмети розкішного стилю життя.

Показати свою совість і зробити вибір на користь гуманності понад грошовими вигодами — це єдина розумна позиція, яку можна зайняти у протистоянні насильницькій поведінці Росії.

Крім того, Vogue UA закликає світову індустрію моди не мовчати в ці темні часи, оскільки індустрія моди має найсильніший голос.

Vogue UA закликає своїх партнерів та колег приєднатися до цього заклику до дії”.

Редакція BURO. Україна приєднується до ініціативи наших колег з Vogue. Ті ж міри закликаємо поширити й на Білорусь.

Команда київського ЦУМу в інтерв’ю для Vogue Business закликала бренди та професіоналів індустрії припинити співпрацю з агресором. “Індустрія моди має протестувати. Припиніть торгувати. Припиніть свої відносини з Росією”, — каже Маруся Коваль, директорка з маркетингу ЦУМ Київ. Intel, Dell, Audi, BMW та низка міжнародних брендів вже пішли з російського ринку. Тепер черга за модними будинками.

Досі модна індустрія мовчазно проводила тижні моди спочатку в Мілані, а тепер у Парижі. Єдиний жест зробив Джорджіо Армані, провівши шоу в повній тиші. Моє серце з людьми в Україні, — каже дизайнер. — Мені довелося знайти спосіб повідомити, що ми тут не святкуємо, адже те, що відбувається там, насправді хвилює мене”.

Французька федерація високої моди обмежилась тим, що визнала війну в Україні. “У той час, як велика модна сім'я зібралася на Паризькому тижні моди, у Європі почалася війна, яка кинула українців в обійми страху та відчаю, — говорить президент Ральф Толедано. — Федерація Високої мови закликає вас дивитися майбутні шоу з усвідомленням усієї серйозності поточної ситуації та намаганням осягнути ці темні часи”.

Дивіться також:

Giorgio Armani провели показ у тиші в знак поваги до України.

Як допомогти українській армії: 5 благодійних фондів.

NFT-платформа анулювала рахунки росіян та білорусів, а гроші перерахувала українській армії.

україна
війна
росія
Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader