Велика Британія запровадить санкції проти Центрального банку РФ
Велика Британія запровадить санкції проти Центрального банку РФ

Велика Британія запровадить санкції проти Центрального банку РФ

Уряд Великої Британії оголосив про намір вжити подальших обмежувальних економічних заходів у відповідь на вторгнення Росії в Україну

Бізнес, що отримує прибуток у доларах, зобов'язаний віддати державному банку 1/5 свого доходу у валюті

Уряд Великої Британії запровадить економічні санкції проти Центрального банку Росії. У свою чергу державний регулятор був змушений підняти облікову ставку у два рази – до 20% та примусити усіх експортерів повертати державі 80% валютної виручки. Про це ідеться на урядовому сайті Великої Британії.

«Сьогодні уряд Великої Британії оголосив про намір вжити подальших обмежувальних економічних заходів у відповідь на вторгнення Росії в Україну, націливши на Центральний банк Російської Федерації», – ідеться у повідомленні.

У свою чергу державний регулятр Росії пішов на підняття облікової ставки до 20% та обмежив експортерів у реалізації своєї валютної виручки. Таким чином бізнес, що отримує прибуток у доларах, зобов'язаний віддати державному банку 1/5 свого доходу у валюті.

Як повідомлялось, російський ВТБ банк, який потрапив під санкції, з понеділка, 28 лютого, піднімає ставки по іпотеціна 4 процентні пункти. Мінімальна ставка становитиме 15,3% як для готового, так і для житла, що будується.

Источник материала
loader
loader