Пейзажі Східної України: Відбудеться відкриття виставки Олексія Сая
Пейзажі Східної України: Відбудеться відкриття виставки Олексія Сая

Пейзажі Східної України: Відбудеться відкриття виставки Олексія Сая

У галереї сучасного мистецтва Voloshyn Gallery 25 лютого відбудеться відкриття виставки художника Олексія Сая. В експозиції візьмуть участь роботи митця із серії Bombed. Вони представляють собою зображення розбомблених пейзажів Східної України з висоти пташиного польоту.

Олексій Сай відомий як автор Excel-art і за допомогою офісної програми Microsoft Excel створює цифрові роботи у формі принтів на пластику чи папері з металевою основою. Саме на цих принтах і базується нова серія Bombed. За допомогою болгарки, дрилі та абразиву Сай перетворює попередні роботи на фактурні мапи зі слідами-кратерами від вибухів, залишених війною. Втративши чіткість початкового зображення, вони стають абстрактними, хоча і наповнені цілком конкретним змістом.

Працювати над серією Bombed художник розпочав ще в 2015 році, відреагувавши на події в Україні. Починаючи з поодиноких робіт, Сай прагнув “зайняти руки та голову” і через монотонну дію передати матеріалу бодай частку переживань. Під абразив потрапляли роботи різних років та розмірів і в 2018 році емоції акумулювалися в повноцінну серію, яка продовжується досі. Поки тривають обстріли і ллється інформаційний потік, автоматизм механічної роботи стає терапевтичним інструментом для художника.

Виставка триватиме до 24 березня.

Дивіться також:

Украинская художница создала иллюстрации о жизни в страхе войны для нью-йоркского музея MOMA.

Сучасне мистецтво, яке нагадує наскельний живопис: В The Naked Room відкрилася виставка Тамари Турлюн.

Источник материала
loader
loader