Saint Laurent проведуть виставку робіт Роберта Меплторпа
Saint Laurent проведуть виставку робіт Роберта Меплторпа

Saint Laurent проведуть виставку робіт Роберта Меплторпа

Saint Laurent проведуть виставки фотографа Роберта Мепплторпа. Роботи представлять у флагманських магазинах Rive Droite в Парижі та Лос-Анджелесі у співпраці з Фондом Роберта Мепплторпа.

Мепплторп відомий оголеними портерами й натюрмортами, що кинули виклик традиційним уявам естетики. Його творчість сприяла новому сприйняттю фотографічного мистецтва і водночас підняла художню фотографію до рівня скульптури та живопису.

Провокаційний характер робіт зробив Роберта одним із найважливіших художників двадцятого століття.

Мепплторп помер у березні 1989 року від СНІДу. Його спадщина живе завдяки Фонду Роберта Мепплторпа, який також підтримує дослідження й освіту в питаннях, пов’язаних з ВІЛ/СНІДом.

Saint Laurent обіцяють показати ексклюзивну добірку робіт Роберта Мепплторпа. В експозиції з'являться “срібні” фотографії та полароїди натюрмортів; портрети й оголені знімки, надані галереям Thaddaeus Ropac в Парижі та Morán Morán в Лос-Анджелесі.

До початку виставок Ентоні Ваккарелло готує колекцію мерчу: сумки, аксесуари, одяг, порцеляна та подушки з принтами робіт Меплтропа. Колекцію презентують незабаром.

Дивіться також:

Натхнення колекції Erdem? Той самий прогресивний Берлін, тільки 1930-х років.

Simone Rocha створили колекцію за мотивами ірландської хорор-легенди.

Колекція Emilia Wickstead — ода любові до Мілану (і стилю його мешканців).

Saint Laurent
виставка
мистецтво
роберт меплторп
Источник материала
loader
loader