Найромантичніша музика для закоханих: Kyiv Symphony Orchestra зіграє “Ромео і Джульєтта”
Найромантичніша музика для закоханих: Kyiv Symphony Orchestra зіграє “Ромео і Джульєтта”

Найромантичніша музика для закоханих: Kyiv Symphony Orchestra зіграє “Ромео і Джульєтта”

Напередодні Дня всіх закоханих, 13 лютого о 17:00 Kyiv Symphony Orchestra під орудою диригента Міхеїла Менабде зіграє концерт “Romeo and Juliet/ Ромео і Джульєтта” у бальній залі готелю Hilton Kyiv. Завдяки оркестру ця легендарна історія оживе в емоційній музиці трьох композиторів — Бориса Лятошинського, Сергія Прокоф’єва та Петра Чайковського.

Вистава “Ромео і Джульєтта” із музикою Бориса Лятошинського вперше постала на київській сцені зо півстоліття тому, у Театрі імені Лесі України. Неймовірної краси музика українського класика ще й як складає конкуренцію більш відомим музичним втіленням цього твору.

Музика з балету “Ромео і Джульєтта” Сергія Прокоф’єва, яку сьогодні всі без виключення впізнають у кіно та мультфільмах, насправді довго завойовувала серця слухачів. Нині ця музика назавжди поселилася у стінах театрів опери та балету.

Найромантичніша музика для закоханих: Kyiv Symphony Orchestra зіграє “Ромео і Джульєтта” (фото 3)

Увертюра-фантазія “Ромео і Джульєтта” Петра Чайковського в певному сенсі відтворює неоднозначні сторінки історії життя самого композитора, та навіть тут утверджується перемога кохання. У музиці чутно, що втілити фабулу трагедії Чайковському точно вдалося і без слів.

Найромантичніша музика для закоханих: Kyiv Symphony Orchestra зіграє “Ромео і Джульєтта” (фото 4)

Напередодні концерту, 12 лютого об 11:30 Kyiv Symphony Orchestra у партнерстві з громадською ініціативою “Відкрита музика міста” влаштує відкриту генеральну репетицію для дітей із батьками “Ромео і Джульєтта/ Сімейний концерт” у приміщенні Kyiv Symphony Hall. Зареєструватися можна тут.

Читайте також:

Как любовь к опере стала социальным трендом.

Що нам відомо про Асю Екстер: Мультидисциплінарна художниця, кураторка, продюсерка і не тільки.

Ромео и Джульетта
Kyiv Symphony Orchestra
Источник материала
loader
loader