![Держстат назвав найдешевше м'ясо в Україні](https://thumbor.my.ua/e4PmkAhFWjA4L3-flf9KWaer-WU=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F39%2F5685f1256392f60ba1172aa16b5e3ad0.jpg)
Держстат назвав найдешевше м'ясо в Україні
КИЇВ. 28 вересня. УНН. Найдешевшим м’ясом в Україні залишається курятина, повідомляє Держстатистики, передає УНН.
Деталі
У серпні 1 кг курячої тушки коштував в середньому 69,9 грн, тоді як філе курячого — 111,3 грн. Значно дорожче була свинина — 122 грн/кг. Та найдорожчим м’ясом в Україні все ж є яловичина, яка коштувала 165 грн/кг.
До теми
МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грам в тиждень Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)