Громадський транспорт під час локдауну закривати не планують
Громадський транспорт під час локдауну закривати не планують

Громадський транспорт під час локдауну закривати не планують

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Кабінет міністрів не має наміру припиняти роботу громадського транспорту під час посилення карантинних заходів. Про це під час пресконференції заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Щодо транспорту, звичайно, ми будемо ставити вимогу - вакцинація водіїв і працівників транспорту. Тобто тут підхід до всіх буде справедливий і однаковий: колективи мають бути вакцинованими. У "жовтій" зоні — мінімум одна доза, у "червоній" зоні — дві дози вакцини. Стосовно пасажирів, буде зберігатися масковий режим, буде зберігатись дистанція”, — зазначив Шмигаль, відповідаючи на запитання про те, чи планується припинення роботи громадського транспорту у “червоних” зонах.

Деталі

Також, зі слів Прем’єра, у громадському транспорті вимагати COVID-сертифікати — недоцільно.

На уточнююче запитання він зазначив, що: “Закривати — ми на даний момент не плануємо цього робити. Наша мета — захистити людей, при цьому не втручаючись в економіку і не роблячи жорсткого локдауну”.

Доповнення

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевили у форму адаптивного карантину.

16 червня уряд пом'якшив карантинні обмеження в Україні і продовжив дію карантину до жовтня.

У межах адаптивного карантину регіони позначаються кольорами - зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Зважаючи на "колір" регіону різняться й обмежувальні заходи. Так, зелений рівень передбачає мінімальні обмеження. Жовтий рівень - за замовчуванням діяв на території всієї країни з моменту введення адаптивного карантину. Помаранчевий рівень - встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Червоний рівень - передбачає більш жорсткі обмеження, як це було під час січневого "локдауну".

Усі області наразі перебувають у "зеленій" зоні.

Однак, 13 вересня уряд встановив нові карантинні правила. Вони набудуть чинності за тиждень - 20 вересня. Очікується, що Україну переведуть у "жовту" зону. Основна особливість нових правил - на вакцинованих людей з COVID-сертифікатом пропонується не поширювати певні обмеження "жовтої" та "червоної" зон. Сертифікати будуть двох видів - "жовті" та "зелені". 

Теги по теме
Коронавирус Кабмин Денис Шмыгаль
Источник материала
loader
loader