Кількість жертв землетрусу на Гаїті підскочила до 724
Кількість жертв землетрусу на Гаїті підскочила до 724

Кількість жертв землетрусу на Гаїті підскочила до 724

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Кількість жертв землетрусу магнітудою 7,2 у Гаїті зросла в неділю до 724 осіб, коли рятувальники поспішали шукати тих, хто вижив, серед завалів перед потенційним потопом від наближення тропічної бурі, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

Внаслідок суботнього землетрусу в острівній країні Карибського басейну загинули щонайменше 724 людини, а 2800 отримали поранення, ще тисячі переселили зі зруйнованих або пошкоджених будинків. Деякі з тих, хто вижив, були змушені сховатися на вулицях або футбольних полях з тими небагатьма речами, які їм вдалося схопити з дому.

Тим не менш, наслідки невдовзі можуть погіршитися з приходом тропічної бурі "Грейс", яка, як передбачалося, досягне Гаїті пізно ввечері в понеділок або рано вранці у вівторок. Національний центр ураганів США прогнозує від 10 до 20 сантиметрів дощу на Гаїті та в Домініканській Республіці, а в деяких південних частинах острова - ще більше.

Доповнення

Землетрус обрушився на південно-західну частину найбіднішої країни півкулі, майже зруйнувавши деякі міста та спричинивши зсуви, які заважали рятувальним діям. Епіцентр землетрусу знаходився приблизно в 125 кілометрах на захід від столиці Порт-о-Пренс, повідомляє Геологічна служба США.

Источник материала
loader
loader