Вирок українцю Івану Яцкіну в Криму: МЗС закликало світ відреагувати
Вирок українцю Івану Яцкіну в Криму: МЗС закликало світ відреагувати

Вирок українцю Івану Яцкіну в Криму: МЗС закликало світ відреагувати

Міністерство закордонних справ України засудило вирок українцю Івану Яцкіну, який був оголошений окупаційним "судом" в Криму. МЗС закликало міжнародну спільноту відреагувати на це грубе порушення прав людини.

Про це заявила перший заступник глави МЗС Еміне Джапарова.

"Засуджуємо цей незаконний "вирок" і закликаємо міжнародну спільноту відреагувати на триваючі грубі порушення прав людини в окупованому Криму. Росія має негайно звільнити Івана Яцкіна та усіх незаконно утримуваних громадян України", - написала вона  на сторінці у Twitter.

Нагадаємо, що в окупованому Криму до 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму засудили українця Івана Яцкіна. Окупанти інкримінують українцю "збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії". 

Відео Новини світу: кримського політв'язня Приходька визнали винним у підготовці теракту

5 років колонії суворого режиму. Російський суд підписав вирок кримському політв'язню Олегу Приходьку. Крім того, за рішенням суду, він має сплатити 110 тисяч рублів штрафу. Приходька визнали винним у підготовці теракту і зберіганні вибухівки. Чоловіка затримали два роки тому, відтоді переводили з одного слідчого ізолятора в інший. Приходько категорично заперечує будь-яку причетність до підготовки теракту і впевнений, що російська влада переслідує його за публічну проукраїнську позицію.  

Новини світу: кримського політв'язня Приходька визнали винним у підготовці теракту
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader