Корабель Crew Dragon 2 з чотирма астронавтами успішно зістикувався з МКС
Корабель Crew Dragon 2 з чотирма астронавтами успішно зістикувався з МКС

Корабель Crew Dragon 2 з чотирма астронавтами успішно зістикувався з МКС

Пілотований космічний корабель Crew Dragon 2 компанії SpaceX Ілона Маска успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією, доставивши на неї чотирьох астронавтів - двох американців, японця і француза.

Про це повідомляє International Space Station в Twitter.

У NASA показали відео моменту історичного стикування.

Soft capture confirmed! At 5:08am ET (9:08 UT), Crew Dragon Endeavour arrived at the @Space_Station for the second time in its history. Next, the capture hooks will connect the spacecraft to the orbiting laboratory. pic.twitter.com/VdX8VPHeOH

— NASA (@NASA) April 24, 2021

Шлях від Землі на МКС тривав близько 23 годин. На станцію прибули Шейн Кімбро і Меган МакАртур від NASA, Акіхіко Хошіде від Японського агентства аерокосмічних досліджень і космонавт Європейського космічного агентства Томас Песке, які пробудуть там 6 місяців. 

У цьому польоті SpaceX вперше відправила астронавтів на вживаних ракеті Falcon 9 та капсулі. У зв'язку із цим командир космічного корабля Шейн Кімбро і його команда кілька тижнів тому зафіксували на літальному апараті свої ініціали, сподіваючись започаткувати традицію. Повторне використання кораблів і ракет є частиною зусиль, спрямованих на економію коштів.

Нагадаємо, компанія SpaceX спільно із NASA у п'ятницю, 23 квітня, запустила на МКС пілотований корабель Crew Dragon-2 із чотирма астронавтами на борту. На борту перебувають представники одразу трьох космічних агентств. 

Це третя в історії приватна пілотована місія. Екіпаж Crew Dragon-2 перебуватиме на МКС одночасно з екіпажем Crew Dragon-1, який має повернутися до травня. Crew Dragon-2 ж повернеться на Землю не раніше 31 жовтня. 

Відео Новини світу: Crew Dragon від компанії SpaceX підняв на земну орбіту чотирьох астронавтів

Сяйво в небі над Флоридою - з мису Канаверал запустили третю в історії приватну пілотовану місію. Crew Dragon від компанії SpaceX підняв на земну орбіту чотирьох астронавтів - двох американців, японця і француза. Поки вони чекають на стиковку з міжнародною космічною станцією. Як злітали і чим снідали до цього – дивіться далі.

Новини світу: Crew Dragon від компанії SpaceX підняв на земну орбіту чотирьох астронавтів
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader