Понад 60% українців підтримують введення локдауну - "Рейтинг"
Понад 60% українців підтримують введення локдауну - "Рейтинг"

Понад 60% українців підтримують введення локдауну - "Рейтинг"

Підтримують введення жорсткого карантину 63% українців за умови, що захворюваність на коронавірус стрімко зростатиме. Натомість 34% опитаних висловили протилежну думку.

Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", оприлюднене 1 квітня. 

Поширення коронавірусу зможе зупинити локдаун - вважають 61% опитаних. Утім, 37% українців не мають такого очікування. Найбільше підтримують жорсткий карантин люди старшого віку та жінки. Зазначається, що від початку березня більше укранців вважають доцільним локдаун. 

Опитування показує, що 58% українців часто стежать за новинами про коронавіруси, 21% роблять це іноді, а 12% - рідко. Крім того,  8% взагалі не цікавляться новинами, пов'язаними з COVID-19.

"Рейтинг" проводив опитування від 26 до 28 березня. У ньому взяли участь понад 2,5 тис. осіб віком від 18 років методом телефонного інтерв'ю в усіх регіонах України, крім окупованих територій Донбасу і Криму. Статистична похибка не перевищує 2%.

Як повідомлялося, станом на 1 квітня в Україні також зафіксовано 17 569 нових випадківкоронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, захворіли 813 дітей та 486 медпрацівників. Від коронавірусу померла рекордна кількість осіб за весь час пандемії - 421. Попередній рекорд у 407 смертей був зафіксований вчора - 31 березня.

Відео Новини України: заступник голови КМДА пояснив особливості нового карантину в столиці

ТСН поспілкувалася з першим заступником голови міської державної адміністрації Миколою Поворозником. Чиновник пояснив, чому необхідний суворий локдаун в столиці.  

Новини України: заступник голови КМДА пояснив особливості нового карантину в столиці
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
loader