Чехія продовжила локдаун до Великодня 4 квітня
Чехія продовжила локдаун до Великодня 4 квітня

Чехія продовжила локдаун до Великодня 4 квітня

Уряд Чеської Републіки вирішив продовжити дію карантинудо Великодня західного обряду, який цьогоріч відзначають 4 квітня. 

Про це повідомляє телеканал ČT24.

Зазначається, що більшість обмежень залишиться без змін, однак після 21 березня для чехів пом'якшать правила щодо пересування. Зокрема, громадяни зможуть гуляти і займатися спортом за межам населеного пункту, в якому проживають. 

"Однак обмеження на пересування між округами залишаються в силі", - наголосив міністр охорони здоров'я Чехії Ян Блатни, додавши, що в понеділок звернеться до парламенту із проханням продовжити надзвичайний стан до Великодня включно. 

Нагадаємо, що від 1 березня чехи не можуть виїжджати за межі району проживання без поважної причини та зобов'язані перебувати в громадському транспорті або магазинах в респіраторах. Окрім того, дитячі садки та початкові школи працюють в дистанційному режимі, а крамниці з товарами "не першої необхідності" - зачинені.

Також уряд Чеської Республіки зобов'язав усіх власників компаній тестувати своїх співробітників на COVID-19 та заборонити їм їсти в їдальнях. 

Відео Новини світу: європейські країни повертаються до суворого локдауну

Третя хвиля коронавірусу накриває Європу – від суботи до суворого загальнонаціонального локдауну повертаються у Польщі, а з наступного понеділка на жорсткий карантин закривається Болгарія. Посилення обмежень анонсували також в Іспанії та Франції. Більше розкаже ТСН.  

Новини світу: європейські країни повертаються до суворого локдауну
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader