Зеленський на тлі загострення на Донбасі закликав ЄС до мобілізації тиску на Росію
Зеленський на тлі загострення на Донбасі закликав ЄС до мобілізації тиску на Росію

Зеленський на тлі загострення на Донбасі закликав ЄС до мобілізації тиску на Росію

КИЇВ. 2 березня. УНН. На тлі загострення російських провокацій на сході України, Європейський Союз має мобілізувати тиск на агресора. Про заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в рамках робочої поїздки на КПВВ "Щастя" у Луганській області, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Останніми тижнями відбуваються регулярні провокації з боку незаконних збройних формувань, які ускладнюють ситуацію на сході України і ускладнюють в принципі шлях до миру. Продовжують гинути наші військові. Лише протягом останніх 10 днів ми втратили двох наших захисників, двох героїв. Тож я буду дуже вдячний вам (звертаючись до Шарля Мішеля – ред.) за подальшу мобілізацію тиску Європейського союзу і його держав-членів на Росію", - заявив Зеленський.

Деталі

Зі слів Президента, як ніхто інший, Україна прагне миру на Донбасі дипломатичним шляхом.

"І ми зможемо це зробити тільки разом, відчуваючи підтримку наших партнерів заради стабільності, безпеки в Україні та на Європейському континенті", - додав він.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем сьогодні здійснили поїздку до зони проведення ООС, а саме - на Луганщину.

Контекст

Зазначимо, що лише протягом минулої доби, 1 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню.

Зауважимо також, що у період з 25 січня до 7 лютого поточного року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі на 75,7% більше порушень режиму припинення вогню у порівнянні з попереднім двотижневим періодом.

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Евросоюз Донбасс Президент
Источник материала
loader
loader